Bocuse d'Or: meglepő, de vagány hétköznapi versenytematika
Nem nehéz kitalálni, mire reflektál a most bejelentett tematika.

Februárban derült ki, hogy Volenter Istvánt váltva a magyar csapat edzője a több Bocuse d'Or-t is megjárt Széll Tamás lesz. Akkor azt írtuk, hogy a következő izgalmakat a fő alapanyagok kihirdetése jelenti, amely lehet hús, hal, de volt már példa vegán tematikára is.

Nos, a szervezők a hétvégén mindenkit megleptek. Az előző versenyeken a résztvevők és a nézők is hozzászokhattak a kifinomult, elegáns, emeletes tálalásokhoz, de idén egy váratlan, mégis logikus fordulatot vett a megmérettetés:

a csapatoknak dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk.

A főszerepbe pedig a marhahús kerül a hústálaknál, és a versenyzőknek összesen 14 ételdobozt kell elkészíteniük a rendelkezésre álló időben. Emellett egy-egy előételt, főételt és desszertet is tartalmazniuk kell, aminek alapanyaga a paradicsom lesz.

A végső döntő állandó helyszínén, Lyonban a továbbjutó magyar csapat is megmérkőzhet a legjobbakkal – a legkomolyabb ellenfeleknek a rendre az élbolyban végző skandináv országok, Franciaország és az Egyesült Államok számítanak. A koronavírus-járvány nem csupán a tematikára volt hatással, hiszen a januári csúsztatást követően már a júniusi időpont is elmarad. A tervek szerint a Lyonban kétévente megrendezett Sirha nemzetközi expóra 2021. szeptember 23-27-ig kerül sor, a Bocuse d'Or világdöntőjére a kiállítás utolsó két napján – íja a Dining Guide.

Addig is ismerkedjünk meg a magyar csapattal, és olvassátok el a Veres Istvánnal készült interjúnkat.


A figyelmetekbe ajánljuk