karim benzema

Karim Benzema

​Foci EB: Benzema 6 év után behívót kapott

Kihirdették a franciák keretét és hatalmas meglepetésre a Real Madrid évek óta mellőzött Benzema is utazik a kerettel, aminek már évek óta nem tagja.


Didier Deschamps és Karim Benzema évek óta nem túl jó, ha csak abból indulunk ki, hogy utoljára 2015-ben volt a Real Madrid támadója a francia labdarúgó válogatott keretének egyáltalán tagja. Mivel a selejtezők során sem játszott, ezért senki nem számított rá, hogy tagja lesz az EB-re utazó véglegesített keretnek.

Deschamps viszont jól meglepett mindenkit és a klubjában továbbra is vezérfiguraként működő franciával összeállhat a halálosnak ígérkező Mbappé-Benzema-Griezmann támadóhármas. Benzema ugyanis szerepel a véglegesített 26 fős névsorban. A szövetségi kapitány valószínűleg a francia idei szezonját látva arra jutott, hogy pórul nem járhat azzal, ha viszi a mellőzött csatárt. Sőt úgy érezte, könnyedén visszailleszthető a csapatba ennyi kihagyás után röpke pár hét alatt.

Egyébként jelenleg talán a franciáknak van a legerősebb merítése. Olyan játékosok nem fértek be a nevezett 26-os listára, mint a Manchester United sztárja, Anthony Martial, a Rennes fiatal reménysége, Eduardo Camavinga, a Lyon nagy csapatok által környékezett középpályása, Houssem Aouar, a hamarosan a Bayernben játszó Dalot Upamecano, a Realos Ferland Mendy és a hamarosan BL-döntőt játszó Benjamin Mendy. De a legnagyobb hiányzó talán a Milan feltámadásában kulcsszerepet játszó Theo Hernandez a védelem baloldaláról.


A figyelmetekbe ajánljuk