Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk – itt és itt, december 22-én, 400 év után először ismét nagyon közel állt egymáshoz a Jupiter és a Szaturnusz. A jelenség megörökítésére sok művész készült, ám Jason De Freitas mégis jobbkor volt, jobb helyen.

A fotósnak ugyanis sikerült elkapnia azt a pillanatot, amikor a Nemzetközi Űrállomás (ISS) áthaladt a két bolygó között. Freitas amúgy megérdemelte, hogy ő legyen a nem mindennapi pillanat megörökítője, több mint egy órát utazott ugyanis Új-Dél-Walesből a Jellore-ban található csillagászati megfigyelőhelyre.

A különös bolygóegyüttállásnak amúgy az volt az oka, hogy a Jupiter és a Szaturnusz viszonylag hosszú idő alatt kerüli meg a Napot. Legutóbb 1623-ban került ilyen közel egymáshoz a két bolygó, a legmaradandóbb pillanat pedig Kr.e. 7-re tehető, amikor a Halak csillagképben bekövetkezett a planéták legnagyobb együttállása, a Biblia szerint ezzel megjövendölve Jézus eljövetelét.


Friss

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy fellépés erejéig újból összeállt a Backstreet Boys és az 'N Sync fele

A Pride hónap alkalmából lépett fel a Backstreet Boys.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk