A karácsonyi szezon sztárja: igazán krémes forró csokoládé egy kis alkohollal

A karácsonyi szezon sztárja: igazán krémes forró csokoládé egy kis alkohollal

Semmi sem olyan jó érzés, mint amikor télen egy bögre forró csokival vezetheted le a napot. Pláne, ha egy kis alkohol is kerül bele!


Hozzávalók:

  • 1/2 dl rum/whisky
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 rúd fahéj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • Elkészítése:

    Először hozzáadjuk a tejhez a mézet, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt azt egyveleget folyamatos kavargatás mellett felforraljuk. Ezt követően belekockázzuk az étcsokoládét és felöntjük a kiválasztott alkohollal. Végül addig keverjük, amíg a csoki teljesen el nem olvad. Ha kész, azonnal láss neki, isteni lesz!


    A figyelmetekbe ajánljuk