Firenzei fesztiválon nyert fődíjat Lakos Nóra filmje

Hab című romantikus vígjátéka nyerte a firenzei Cinema e Donne nemzetközi filmfesztivál legjobbját illető Gilda-díjat.A Nemzeti Filmintézet által az MTI-hez eljuttatott közleményből kiderül, hogy idén már 42. alkalommal rendezték meg az olasz városban a női filmek nemzetközi fesztiválját, melyre 2020-ban, a – járványhelyzetre tekintettel online keretek között – november 25. és 27. között került sor.

A fesztivál versenyprogramjában az idén 23 kurrens mozifilm szerepelt a nemzetközi palettáról. A zsűri a fődíjas Habbal kapcsolatban méltatta az édes-kesernyés romantikus vígjáték iróniáját, társadalomkritikáját és humorát.

A főszereplő Kerekes Vica egy szenvedélyes és elszánt cukrászlány karakterét kelti életre, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. Filmbéli partnerét, a megrögzött nőcsábász és alkalmi vőlegénypótlékot játszó fogorvost, Mátray László játssza.

Bár rövid- és dokumentumfilmjei már számos nemzetközi fesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat, Lakos Nórának a Hab az első játékfilmje. A rendező elmondta, hogy filmje klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és francia eleganciával, különleges, meseszerű látványvilággal.

„A Hab egyszerre humorosan szórakoztató, megható és elgondolkodtató élményt nyújt a nézők számára"

– nyilatkozta korábban Lakos.

A figyelmetekbe ajánljuk