Hab című romantikus vígjátéka nyerte a firenzei Cinema e Donne nemzetközi filmfesztivál legjobbját illető Gilda-díjat.A Nemzeti Filmintézet által az MTI-hez eljuttatott közleményből kiderül, hogy idén már 42. alkalommal rendezték meg az olasz városban a női filmek nemzetközi fesztiválját, melyre 2020-ban, a – járványhelyzetre tekintettel online keretek között – november 25. és 27. között került sor.

A fesztivál versenyprogramjában az idén 23 kurrens mozifilm szerepelt a nemzetközi palettáról. A zsűri a fődíjas Habbal kapcsolatban méltatta az édes-kesernyés romantikus vígjáték iróniáját, társadalomkritikáját és humorát.

A főszereplő Kerekes Vica egy szenvedélyes és elszánt cukrászlány karakterét kelti életre, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. Filmbéli partnerét, a megrögzött nőcsábász és alkalmi vőlegénypótlékot játszó fogorvost, Mátray László játssza.

Bár rövid- és dokumentumfilmjei már számos nemzetközi fesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat, Lakos Nórának a Hab az első játékfilmje. A rendező elmondta, hogy filmje klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és francia eleganciával, különleges, meseszerű látványvilággal.

„A Hab egyszerre humorosan szórakoztató, megható és elgondolkodtató élményt nyújt a nézők számára"

– nyilatkozta korábban Lakos.

Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk