Megszállta a várost Shrek, Hulk, Son Goku és társai.


Egy francia művész kicserélte a Párizsban található történelmi személyiségekről készült szobrokat, amiknek a helyére népszerű animációs és fantasy filmhősök kerültek. Természetesen nem a valóságban követte el a kreatív műveletet. Különböző grafikai eszközök segítségével manipulálta a fotókat, amiket szerencsénkre közzé is tett.

Így mi is elképzelhetjük, hogy hogy mutatna az Eiffel-torony, ha rohamosztagosok sorakoznának körülötte vagy Batman, ahogyan a Szajna partról őrködne a város felett. Ezenkívül még Shrek, Gandalf, Darth Vader és sok más popkultúrális ikon is szobor formában jelenik meg Párizs utcáin.

Az alkotó, Benoit Lapray szerint a képzeletbeli karakterek is a világ kulturális örökségének a részei – ezért is csinálta meg a fotósorozatot. A képeken 2018-ban kezdett el dolgozni, és közel két év alatt készült el a 13 felvétel. Lapray a jövőben újabb sorozatot tervez készíteni más filmhősökkel.

A teljes galériát itt lehet megtekinteni.

Friss

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 + 1 film, ami bizonyítja, hogy Meryl Streep bármilyen akcentussal képes játszani

Talán nem túlzást azt állítani, hogy Meryll Streep generációjának legnagyobb színésznője, ezt pedig tökéletesen alátámasztja az a tény is, hogy a többszörösen Oscar-díjas művész szinte bármilyen akcentussal képes eljátszani szerepeit. A kételkedőknek mutatunk is gyorsan 4 + 1 példát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk