Hiánypótló filmes oldal: elstartolt a Nestflix
Az oldal megálmodója már hosszú ideje gyűjti az alkotásokat a fejében. Most összeszedte őket.

Az angol „nested story" (beágyazott történet) kifejezést azokra a kitalált alkotásokra használjuk, amelyek egy valós filmen vagy sorozaton belül tűnnek fel pár jelenet erejéig. Általában ezek a beágyazások soha nem valósulnak meg az életben, csupán az adott alkotásban jut nekik történet.

A legközelebbi, és valószínűleg itthon a legismertebb példa erre a Valami Amerika című mozifilmben a sokat emlegetett Bűnös város, amely egyben a ritka kivételek egyike is:

a mozifilmet rendező Herendi Gábor úgy döntött, hogy megrendezi a valóságban is.

Hasonló beágyazások a hollywoodi filmekben is rengeteg van. Ezért is döntött úgy a filmrajongó Lynn Fishert, hogy ideje összegezni őket. Így született meg a Nestflix, amely az előbb említett nested és a Netflix összemosása.

Ha az oldalra kattintunk, könnyen rájövünk, hogyan kerül a képbe a streamer: a felület szinte teljesen megegyezik a Netflix honlapjával, annyi különbséggel, hogy itt sajnos nem nézhetjük meg a beágyazásokat.

Helyette egy részletes miniatűr összefoglalót olvashatunk az alkotásokról. A fiktív karakterek szereplői mellett a „rendezőt" is megtudhatjuk, ahogy a kitalált univerzumban lévő történetet is.

Az oldal még közel sem teljes, és Fishert szerint a látogatók ötletek százaival bombázzák (elmondása szerint Diablo hadnagy leggyakoribb kérés a Luciferből). Az biztos, hogy a magyar felhasználók is rengeteg klasszikust fedezhetnek fel. Ilyen például a Trópusi viharból ismert filmes jelenetek vagy a Volt egyszer egy... Hollywood című filmből Rick Dalton spagettiwesternje.

(Mashable)

A figyelmetekbe ajánljuk