fertőzés
A film rendezője és forgatókönyvírója már dolgozik egy ideje azon, hogyan gondolja tovább a járvány alatt új népszerűségnek örvendő mozijukat.


A koronavírus-járványnak köszönhetően új népszerűségnek örvend Steven Soderbergh 2011-es Fertőzés című filmje, ami egy fiktív világjárvány kialakulásáról szól, egészen kísérteties hasonlósággal azokra az eseményekre, amiken mi magunk is keresztülmentünk az elmúlt évben.

Természetesen a koronavírus-járvány a film rendezőjének, Steven Soderbergh-nek is megmozgatta a fantáziáját. A Fertőzés forgatókönyvírójával, Scott Z. Burnsszel már dolgoznak is egy filmen, amit az Oscar-díjas rendező úgy írt le, mint járványfilmje filozófiai folytatására, ami egy másik megközelítésből ragadja majd meg a pandémiát.

Soderbergh mindezt a Happy Sad Confused podcast vendégeként jelentette be, amit az AV Club szemlézett.

Ha a két filmet egymás mellé teszed, olyan lesz, mint két hasonló, de eltérő hajszín. Scotttal egy ideje már beszéltünk róla, hogy mégis mi lehetne a következő verziója egy Fertőzés-típusú sztorinak. Egy ideje már dolgozunk rajta, talán ideje picit csipkedni magunkat vele.
A figyelmetekbe ajánljuk