person holding silver iphone 6

A trillió az a milliárdszor milliárd, emberi ésszel már-már felfoghatatlan összeg.


A Facebook is belépett azon vállalkozások szűk elitjébe, aminek az értékét már 1 trillió fölé taksálják. A trillió az a milliárdszor milliárd, leírva is felfoghatatlan: 1 000 000 000 000 000 000. Méghozzá dollárban. Rajtuk kívül csak az Alphabetet, az Amazont, a Microsoftot és Apple-t jegyzik ilyen magasságokban.

Bár a Facebook folyamatos növekedésének hála egész évben haladt a bűvös összeg felé, most egy hatalmas nagy ugrással azért hozta össze, mert a bíróság elutasított egy keresetet, aminek az volt a célja, hogy a Facebook eladja az Instagramot és a WhatsAppot. A Facebook köztulajdonná tétele, törvény általi szabályzása, és/vagy feldarabolása régóta téma annak fényében, mennyire meghatározza a mindennapi életünket, gyakran kifejezetten negatív módon.

A kereset elutasítására a Facebook részvényei hatalmasat emelkedtek, amolyan biztosítékként, hogy a cég egyben marad és további növekedést fog produkálni. Egyelőre legalább is. Ahogy ez működik, ha a jövőben egy törvénytervezet elkezdi targetálni a közösségi médiás oldalakat, valószínűleg csökkeni fognak a részvényeinek árai. A törvény népszerűsége pedig akár olyan zuhanást eredményezhet, ami után kikerül a trilliós klubból.

Ugyanakkor a Facebook az egyetlen eddig, amelyiket a 2000-es években alapították ebben a képzeletbeli klubban. Vicces belegondolni, hogy az oldal eredetileg azért indult, hogy Mark Zuckerberg osztályozni tudja az egyetemén a csajok külsejét, most pedig egy trilliós vállalkozásról beszélünk, ami már-már megmásíthatatlanul meghatározza a hétköznapi életünket.

(Forrás: Mashable)


A figyelmetekbe ajánljuk