A Facebook-applikáció ikonja

Összesen 106 országból 533 millió Facebook-felhasználó adatai kerültek fel egy nyilvános hackerfórumra. Az érintetteknek azonosítója, telefonszáma, lakhelye, születésnapja, névjegyadatai, valamint e-mail címeik is illetéktelenek számára lettek elérhetőek.


A Business Insider beszámolója emlékeztet minket, hogy nem ez az első ilyen eset. A mostani kiszivárgás során több mint 32 millió amerikai, 11 millió brit és 6 millió indiai állampolgár adatait lettek teljesen nyilvánosak, gyakorlatilag akárki számára.

Az amerikai hírportál szerkesztősége összehasonlították a most elérhetővé vált adatokat saját ismerőseik adataival, ez alapján pedig kijelenthető, hogy a szivárogtatás során nyilvánossá tett adatok valódiak.

Ezek az adatok leginkább kiberbűnözők számára lehetnek érdekesek, a Facebook számára pedig súlyos következménnyel járhat az adatbiztonság hiánya.

Az eddigi legsúlyosabb hasonló eset 2019-ben történt, amikor is egy biztonsági hiba miatt több százmillió Facebook-felhasználó privát – nevük és telefonszámuk – szivárgott.

A figyelmetekbe ajánljuk