television showing man using binoculars

A Google eltávolította a Facebook-jelszólopó appokat

T0bb, mint 5,8 millió letöltést hozott össze a pár adathalász app, ami átment az AppStore szűrőjén.


A Google AppStore-ban van egy beépített szűrő, ami megakadályozza az adathalász appok feltöltését, egy új malware viszont most kifogott rajtuk. A támadók olyan átlagos neveket adtak az appoknak, mint Napi Horoszkóp vagy éppen Szemét Tisztító, összesen 5,8 millió letöltést elérve velük. Nagyjából 5-6 appról volt szó, ami mind ugyanazt a kódot használta.

Az appok célzottan Facebook-adatokat loptak a felhasználóktól. Amikor a felhasználók be akartak lépni, akkor feldobott nekik egy Facebook bejelentkező ablakot. Csakhogy ez nem valós volt, az oda beírt mailcím és jelszó egy szerverre került nyomban, ahelyett, hogy összekötötte volna az appot a közösségi médiás profillal, ahogy a legtöbb app szokta.

A Google jelezte, hogy megtalálta mindet és törölte, továbbá a feltöltők fejlesztői fiókját is kitiltotta online áruházukból. Ugyanakkor egyelőre kérdés, hogyan volt képes olyan sok letöltést összeszedni ez a pár app. Ráadásul átment a szűrőn, éppen ezért mielőtt letöltenénk bármilyen appot, mindenképpen nézzünk először alaposabban utána az interneten.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk