Homokvihartól besárgult Peking és 9 cool dolog az internetről

Eltelt egy újabb hét, mi pedig ismét összegyűjtöttük az internet legérdekesebb dolgait: megnézhettük, hogyan fejlődött ki az ember, hogy miképp változik meg egész Peking egy hatalmas homokvihar miatt, valamint, hogy milyen lehetett a hatvanas években Magyarországon üdülni.


Így fejlődött ki az ember

Mikor lettünk egysejtűekből többsejtűek? Mikor hagytuk el a vizet, vagy épp másztunk le a fáról? A Tech Insider YouTube-csatornáján egy különleges animáció segítségével követhetjük végig, hogyan fejlődtek ki az emberek az első életformákból.

Bálna ének

Ismerünk földet és levegőt, az óceánokkal kapcsolatban viszont lenne még mit felfedeznünk, így néha még az a kevés is képes minket ámulatba ejteni, amit tudunk róluk. Itt vannak például rögtön a hosszúszárnyú bálnák, akik az Antarktisz-félsziget körüli part menti vizekben élnek, hangjuk pedig egészen éteri.

Homokvihar Pekingben

Kína fővárosában az elmúlt évtized egyik legsúlyosabb homokvihara tombolt. A Góbi-sivatagból és Északnyugat-Kína egyes részeiből származó homok és por Peking nagy részét sűrű homokfelhővel borította be, ez pedig veszélyes szintre csökkentette a levegő minőségét. A szokatlan időjárási jelenség miatt számtalan repülőjáratot töröltek és munkavállalók millióinak nehezítette reggeleit.

A hiperrealizmus csúcsa

A képzőművészeti irányzat, melynek egyik jellegzetessége, hogy a részleteket a lehető legprecízebben mutatja be. A videót nézve először azt hihetnénk, hogy egy valódi női szemet láthatunk, ám ez csak egy tökéletes illúzió.

Nintendo World és Super Mario

Megnyílt a világ első Super Mario-témájú élményparkja Oszakában március 18-án. A létesítmény a Universal Studios Japan (USJ) már régebb óta létező Super Nintendo World parkjának egy része, amely vélhetően a járvány végével óriási turistaparadicsommá fog válni.

Hangyainvázió

A közel háromperces videóban szemtanúi lehetünk egy kisebb hangyatámadásnak. Viccet félre téve: egy felnagyított time-lapsen keresztül figyelhetjük meg a hangyák módszereit, amikor egy kisebb falat étel kerül a közelükbe.

Chanel-divatbemutató

A koronavírus-járványnak köszönhetően a megszokott és hagyományos divatbemutatókról le kellett mondania a divatvilágnak, így minden márka megpróbál a lehető legkülönlegesebb show-val előállni. Múlt héten láthattuk a Versace látványos bemutatóját, most pedig a Chanel 2021-es őszi-téli kollekcióit csodálhatjuk meg.

A művészet részletei

Hiánypótló profil az Art History Details az Instagramon. A felhasználó különböző festmények apró részleteit posztolja, így pedig olyan precízen figyelhetjük meg az alkotásokat, amit magunktól talán lehet sohasem tennénk.

Ijesztő Disney

Reddit

Ezt a felvételt az 1930-as évek elején a Mickey Mouse Club találkozóján készítettek. Mindenki Mickey egér-maszkot viselt, bár ez a fekete-fehér képen inkább rémisztő, mint ártatlan és gyermekded.

Retró Magyarország

A British Pathé videójának köszönhetően visszacsöppenthetünk az 1960-as évek Magyarországára és megnézhetjük, miképp teltek a nyarak hazánkban, és hogy mely célpontok voltak akkoriban a turisták kedvencei.

A figyelmetekbe ajánljuk