Újabb klasszikus autót álmodtak újra. Ezúttal a magyarok egyik nagy kedvencét.

Ki ne ismerné a legendás Fiat 126 miniautóját. Az 1972-ben bemutatott modell a gyártó legnépszerűbb szériája volt, az össztermelése csaknem ötmillió darab lett végül, de még mindig megcsodálunk egy darabot, ha elpöfög mellettünk az utcán. Itthon mi a „keleti változatát" ismerhetjük, a Lengyelországban gyártott Polski Fiat 126p-t, ami egészen 2000-ig jött a futószalagon.

A két változat eleinte szinte teljesen megegyezett egymással, az emblémákon és feliratokon kívül mindössze néhány különbség volt közöttük. Ezért is furcsa most látni, hogy egy olasz design stúdió, a Ma-De újraszabta az itthon csak „kispolszki" néven ismert Fiatot.

A projekt Andrea Della Vecchia terve, aki egy teljesen elektromos Fiat 126-ot álmodott meg. A koncepciót újfajta, zöld autóként képzeli el, de szinte minden részletét érintetlenül hagyná. A rajongók felismerhetik ugyanazt a sziluettet, illetve néhány finom változást, amelyektől erősebbnek tűnik a kocsi karaktere.

Az enyhén ívelt és lekerekített formáktól elegánsabb kinézetet teremtettek a klasszikus karosszériához képest.. Az elektromos négyüléses változat azonban mégse vesztette el az identitását (attól függetlenül, hogy elektromos): tervező megőrizte az autó szögletesebb, karakteres körvonalait, és meghagyott jó néhány összetéveszthetetlen stíluselemet, mint például a hátsó részen található kúpos tetőt vagy a négyzet alakú fényszórót.

Azért, ha tippelni kéne, itthon még mindig sokan az eredeti kispolszkit választanák, ha tehetnék.

Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk