Közel egymilliárd forintért kelt el a Twitter első bejegyzése

Közel egymilliárd forintért kelt el a Twitter első bejegyzése

Nem helyettesíthető tokenként (NFT) kelt el a történelmi bejegyzés, amit a Twitter-vezér jótékony célokra ajánl majd fel.

Március elején derült ki, hogy a Twitter-alapító, Jack Dorsey legelső posztját árverésre bocsátották, és már percekkel a licit meghirdetése után vaskos összeget kínáltak a Twitter történetének első bejegyzéséért. Mint ismert, a tweet 2006-ban íródott a szolgáltatás első napján, és rögtön utána az akkor még mikroblogként működő Twitter megkezdte a működését.

Dorsey tömören számolt be szinte kereken 15 éve, március 21-én a ma már világhírű és forradalmi kezdetekről:

„just setting up my twttr", azaz „éppen létrehoztam a Twitteremet".

Ahogy az MTI beszámolt róla, a nem helyettesíthető tokenek (röviden: a digitális térben birtokolt, egyedi tulajdon – a szerk) piacának népszerűsége 2021-ben szinte felrobbant. Hogy az eredetiséget bizonyítani lehessen minden NFT tokenennek van saját blockchain alapú digitális „pecsétje", amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

Ezt kapta meg most az árverés nyertese is, a malajziai Sina Estavi, a Bridge Oracle nevű blockchain vállalat tulajdonosa, aki 2,9 millió dollárt, nagyjából 900 millió forintot fizetett a történelmi bejegyzésért.

Korábban még nem lehetett tudni, hogy Dorsey mihez kezd a befolyt összeggel, de azóta egy Twitter-üzenetében azt írta, hogy az árverésből befolyt összeget afrikai koronavírus-fertőzöttek megsegítésére fordítja majd.

A figyelmetekbe ajánljuk