nő feketében

A női pszichopaták minden figyelmet maguknak akarnak.


A női pszichopata igyekszik másokat elpusztítani, amennyire csak lehetséges. Alááshatja mások önértékelését, vagy megfélemlíthet, a barátainkat és a családunkat is ellenünk fordíthatja adott esetben.

Megmérgezheti mások hírnevét a hátuk mögött. Sok női pszichopata kóros hazudozó, az ilyen alkat ravaszabb és manipulatívabb, mint a férfi pszichopaták.

Eljátszhatja, hogy sír, hogy megsajnáljuk, de a következő pillanatban harsány nevetésben törhet ki. Ha ilyesmit észlelünk, jobb, ha menekülünk.

A női pszichopata gyakran hisztrionikus is és ismert díjnyertes tevékenységéről. Igyekszik meggyőzni közönségét az ő igazáról, bármiről is legyen szó, a teljesítménye is ebben igazolja őt.

A Girl, interrupted című filmben Lisa (Angelina Jolie) mutatja a női pszichopátia jellegzetességeit:

Bármilyen eszközhöz hozzányúlhat, hogy megszerezze, amit akar, és minden lehetséges módszert használni fog. Ilyen a partnerével vagy más férfiakkal való flörtölés vagy a csábítás egyéb formái is.

A női pszichopata senkihez sem hűséges, meg van győződve, hogy mindenhez kivételes joga van.

Megrongálhat más birtokában levő tárgyakat és lophat, gyújtogathat. Ha felelősségre vonják környezetében, másokra fog mutogatni.

Sosem lesz elégedett, semmit sem értékel igazán. Valójában önmagát sem értékeli, ezért színesíti izgalmakkal az életét.

A legpusztítóbb pszichopátiás vonásai közé tartozhat, hogy nem képes szeretni senkit, még a saját gyermekét sem.

(Forrás: Psychology Today)


A figyelmetekbe ajánljuk