Egy kínai cég neve Jordant jelent – több milliós kártérítést fizettek Michael Jordannek

Évekig tartó pereskedést követően, érzelmi károkra hivatkozva összesen 46 ezer dollárt, vagyis több mint 13,4 millió forintot ítélt meg a bíróság a sportlegendának.


A kínai sportruházati cég neve Qiaodan, mely angolra fordítva Jordant jelent – a sportoló ezért indított pert, mert szerinte visszaéltek nevével. A cégnek a fent említett összeg mellett ki kell még fizetnie 7600 dollárt (2,2 millió forint) jogi költségekre, így a per összesen több mint 15 millió forintba fájt Qiaodannak. A bíróság az ítélet kihirdetésekor arra hivatkozott, hogy a név használatával a cég évekig megtévesztette a vásárlókat – írja a CBS.

A cégnek emellett nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a vásárlóktól, valamint jelezniük kell, hogy nincs közük Jordanhez.

A név használatától egyébként nem tudták teljesen eltiltani a Qiaodant, mivel a cégnek számtalan bejegyzett védjegye van a névhez kapcsolódóan, valamint Kínában csak öt évig lehet vitatni, ezért a bíróság nem tudta elrendelni az annál régebbre nyúló védjegyek eltörlését.

A cég a tárgyalások során azzal védekezett, hogy a Jordan egy általános nyugati vezetéknév, és cégüknek nincs köze a kosárlabdázóhoz.

A figyelmetekbe ajánljuk