Részlet a Dűne című filmből.
Warner Bros.

40 millió dolláros nyitóhétvégével kezdett a Dűne

Denis Villeneuve rendező Dűne című alkotása 40,1 millió dolláros (12,6 milliárd forint) nyitást ért el az amerikai jegypénztáraknál, annak ellenére, hogy az Észak-Amerikában "kettős vetítéssel" kellett megküzdeniük, mivel a premierrel egyidőben az HBO Maxon is megjelent a film.


A Legendary és a Warner Bros. sci-fi eposzát egyszerre mutatták be Észak-Amerika 4125 mozijában és az HBO Maxon, ez a hibrid gyakorlat a világjárvány miatt bevett szokássá vált a Warner háza táján. A Dűne az eddigi legjobb hazai nyitást érte el a mozi/HBO Max megjelenések közül, megelőzve a Godzilla vs. Kong című filmet – írja a Hollywood Reporter.

A Dűne globálisan átlépte a 200 millió dolláros (60 milliárd forint) határt, miután más piacokon már korábban bemutatták a filmet. Az alkotás a világ többi részének 75 országában további 47,4 millió dollárt (15 milliárd forint) keresett, így a külföldi összbevétel 180,6 millió dollárra (56 milliárd forint), a globális pedig 220,2 millió dollárra (69,4 milliárd forint) rúgott. Hosszú út áll még azonban Villeneuve alkotása előtt, mivel a filmnek vissza kell hoznia a 165 millió dolláros (52 millárd forint) gyártási költséget és a további marketingköltségeket is. Emellett biztosak lehetünk benne, hogy a Warner komoly profitot remél a Dűnétől.

Észak-Amerika mellett a hétvége másik fontos új szereplője Kína volt, ahol a film 21,6 millió dollárral (6,8 milliárd forint) nyitott.

R\u00e9szlet a D\u0171ne c\u00edm\u0171 filmb\u0151l.

Warner Bros.

Frank Herbert 1965-ös sci-fi klasszikusának Villeneuve-féle adaptációjában olyan sztárok szerepelnek, mint Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa és Zendaya.

A Dűnével mi is sokat foglalkoztunk az elmúlt időszakban, amennyiben érdekel a film, mindenképp olvasd el a róla szóló kritikánkat, illetve nem mentünk el szó nélkül David Lynch 1984-es adaptációja mellett sem.

A figyelmetekbe ajánljuk