dua lipa

Dua Lipa

Dua Lipát beperelték, mert posztolt egy fotót magáról

Engedély nélkül posztolta a róla készült fotót Instagramjára, állítja a lesifotós, aki lekapta őt.


Egy lesifotós beperelte Dua Lipát egy két évvel ezelőtti Instagram-posztja miatt. A felperes egy repülőtéren kapta lencsevégre az énekesnőt, ahogy az éppen készült utazni, utóbbi pedig négy nappal később Instagramjára is posztolta a róla készült fotót. A készítője ugyanakkor nem egyezett ebbe bele, vagyis Lipa perre fogható.

A paparazzi 150 ezer dollárt, vagyis nagyjából 45 millió forintnyi összeget követel a sztáron, azzal érvelve, hogy profitál az Instagramjából. A vád szerint ugyanis Lipa közösségimédiás felületei reklámfelületként szolgálnak, amivel a zenéjét és egyéb termékeket elad, vagyis anyagilag meg lett károsítva a poszttal, ami azóta természetesen törölve lett.

A dolog iróniája, hogy Dua Lipa sem egyezett bele abba, hogy elkészüljön róla a kép, de a törvény szerint míg az énekesről készülhetnek publikus fotók, mivel publikus figura, ezeket a fotókat ő nem használhatja engedély nélkül. Egy ideje már igencsak rákaptak erre a lesifotósok, beperelték hasonló okból már Jennifer Lopezt, Ariana Grandét, Justin Biebert, Gigi Hadidot, Liam Hemsworth-öt és Khloe Kardashiant is, többnyire sikerrel. Bieber és Grande peren kívül fizetett végül a fotósnak.

Szóval ha esetleg egy híresség vagy, akkor azt tanácsoljuk, hogy ne posztold sehova ki a rólad készült lesifotókat, csak azokat a képeket, amiknek biztosan birtoklod a felhasználási jogait. A lesifotók nem esnek ebbe a kategóriába.

(Forrás: BBC)


A figyelmetekbe ajánljuk