Dolce & Gabbana dizájn a konyhában

Fotó: Rumman Amin / Unsplash

A divat- és a boripar fúziója

Az akár Magyarországon is elérhető dél-olasz pincészet, a Donnafugata piacra dobta legújabb rozéját, amelynek különlegességét az igazán egyedi dizájnt kapott palackja jelenti.


Szicíliai tradíciók

A Dolce&Gabbana divatház nevével fémjelzett 2019-es rozé a Szicíliában gyakori nerello mascalese és nocera szőlőből készült, amelyet részben az Etna lejtőin termesztettek. A Donnafugata jellemzése szerint a szomjoltó bor jázmin, vad eper, őszibarack és bergamott ízjegyekkel bír, amelyet remekül kiegészít a nerello mascalese ásványossága. A palack címkéjét a Dolce&Gabbana jegyzi, a dizájn alapjául a Szicíliában megszokott geometriai minták és a szamár vontatta tradicionális szekerek szolgálnak.

A Dolce & Gabbana dizájn máshol is fellelhető

A bor a Dolce&Gabbana weboldalán debütált, akik nem először tekintenek ki a textilek világa mögül, hiszen korábban már együttműködtek a konyhai gépek gyártójával, a Smeggel is.

Divatos palackok

A dizájner rozé sem egyedi megoldás, a provanszi Château Sainte Roseline szintén egy 2019-es rozéhoz terveztetett magának divatos külsőt: a limitált szériában kapható bornál Christian Lacroix (Dior) volt a közreműködő fél.

Friss

Az örök és elpusztíthatatlan – éljen a kotyogós kávéfőző!

A kávé világnapján hiba lenne nem megemlékezni arról a kis bajuszos figuráról, aki háztartások millióival néz farkasszemet reggelente, felemelt mutatóujja pedig félelmet nem ismerően mutatja, csak fel kell nyitni a gőzölgő alumínium tetőt, és egy újabb napot éltünk túl. A kotyogós kávéfőző több mint 90 éve hozta be a kávézás örömét a háztartásokba.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk