Ezt bizonyítja egy kutatás, ami ötven évet vett igénybe. Az edzés viszont segít.Lezárult egy ötven évet igénybe vevő dán kutatás, ami azt igazolja, hogy a kemény fizikai munkát végző emberek sokkal hajlamosabbak a demenciára, mint mondjuk az irodai munkát végző embereknél. 4271 ember vizsgálatával jutottak erre, akiket 1970-ben kifaggattak életvitelükről és egészségügyi állapotukról, hogy ezeket mind számításba tudják venni az eredmények elemzése során. A kutatás elég egyértelmű eredménnyel zárult.

Azok az emberek, akik nehéz fizikai munkával keresték a kenyerüket, 55%-kal nagyobb arányban produkálták a demencia jeleit, mint azok, akik mondjuk irodai munkát, vagy csak kevésbé megterhelő fizikai munkát végeztek. Ugyanakkor azt is megállapították, hogy a rendszeres testmozgás viszont segít a szellemi romlás ellen. Ez kissé ellentmondásosan hangozhat, de itt jön a képbe az alanyok szociogazdasági helyzete.

A kemény fizikai munka nagyobb részét ugyanis többségben a kevésbé iskolázott és szegényebb emberek végzik, akik hajlamosabbak a túlsúlyra, rossz fizikai állóképességre, és különböző tartós fizikai fájdalmak kialakulására. Mindez annak ellenére jellemző rájuk, hogy több lépést tesznek meg egy nap az átlagnál, továbbá testük nagyobb részét használják munkájuk során. Ezen pedig segíthet az edzés és állóképesség növelése – írja a Big Think.

Friss

Paul Rudd még egyszer utoljára megtréfálta Conant

Conan O'Brien late night comedy műsora hamarosan véget ér, a színész pedig nem hagyta ki az alkalmat egy utolsó poénra.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Toyota robotja szelfizés közben töröl asztalt

A robotoknak nagy problémát okoznak a visszaverődő és áttetsző felületek, a Toyota megoldotta a problémát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Christoph Waltz és Willem Dafoe westernt forgat

A filmet egy élő legenda, Walter Hill jegyzi, akinek többek között a 48 órát is köszönhetjük.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk