Robotdelfinek válthatják fel a fogságban tartott állatokat

Robotdelfinek válthatják fel a fogságban tartott állatokat

Élethű robotdelfin válthatja fel egy nap a delfináriumokban és egyéb tematikus parkokban tartott állatokat. A fejlesztés egy amerikai vállalat 26 millió dolláros (több mint 8 milliárd forint – a szerk.) befektetésének köszönhető.


Az Edge Innovations cég robotfejlesztéssel és speciális effektekkel foglalkozó kaliforniai részlegén kifejlesztett robotdelfin 250 kilogrammos, 2,5 méter hosszú és „bőre" orvosi tisztaságú szilikonból készült – derül ki az MTI beszámolójából.

A vállalat reményei szerint a robotállatok egyszer akár még a hollywoodi produkciókban is felválthatják élő társaikat, de terveik között van az is, hogy az emberek egyszer majd robotcápákkal vagy a több millió évvel ezelőtti jura időszakban élt hüllőkkel úszkáljanak együtt.

Bár mostanra csaknem 20 európai országban tiltották be vagy korlátozták a vadállatok szerepeltetését a cirkuszokban, az Edge Innovations alapító-vezérigazgatója, Walt Conti szerint világszerte jelenleg még most is mintegy háromezer delfint tartanak fogságban.

A figyelmetekbe ajánljuk