Gary Oldman részeges forgatókönyvíró benne, akinek amúgy minden idők egyik legjobb filmjét köszönhetjük.A Harcosok klubja, a He7edik, a Holtodiglan és számtalan más klasszikus rendezője, David Fincher 20 éven keresztül hiába házalt Mank című szerelemprojektjével. 20 évet kellett várnia arra, hogy végül a Netflix lehetőséget biztosítson számára és filmre vihesse elhunyt apja forgatókönyvét, méghozzá úgy, ahogyan azt ő szeretné. Ez azt jelenti, hogy fekete-fehéren, a harmincas-negyvenes évek filmtechnikáját másolva.

A film ugyanis Herman J. Mankiewiczről társadalomkritikus forgatókönyvíróról szól, aki alkoholizmusával küzdve dolgozott Orson Welles Aranypolgárán, amit még ma is minden idők egyik a legjobb filmjének tartanak. A filmet december 4-én nézhetjük majd Netflixen, illetve az amerikaiak majd néhány moziban is elcsíphetik. Az időzítésről pedig csak annyit, hogy streaming-szolgáltató valószínűleg ezt az alkotást fogja a legintenzívebben tolni a jövő év elején tartott Oscarra.

n

Friss

Kirándulási tippek Budapest közelében, ha még mindig nem döntöttél

Vannak, akik képtelenek dönteni és ezért lemaradnak mindenről, illetve olyanok is vannak, akiknek tényleg az utolsó pillanatban derül ki, mégis el tud utazni. Semmi baj, segítünk! Mutatunk pár fővároshoz közeli kirándulóhelyet, amit még ma is meglátogathasz.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk