Gary Oldman részeges forgatókönyvíró benne, akinek amúgy minden idők egyik legjobb filmjét köszönhetjük.A Harcosok klubja, a He7edik, a Holtodiglan és számtalan más klasszikus rendezője, David Fincher 20 éven keresztül hiába házalt Mank című szerelemprojektjével. 20 évet kellett várnia arra, hogy végül a Netflix lehetőséget biztosítson számára és filmre vihesse elhunyt apja forgatókönyvét, méghozzá úgy, ahogyan azt ő szeretné. Ez azt jelenti, hogy fekete-fehéren, a harmincas-negyvenes évek filmtechnikáját másolva.

A film ugyanis Herman J. Mankiewiczről társadalomkritikus forgatókönyvíróról szól, aki alkoholizmusával küzdve dolgozott Orson Welles Aranypolgárán, amit még ma is minden idők egyik a legjobb filmjének tartanak. A filmet december 4-én nézhetjük majd Netflixen, illetve az amerikaiak majd néhány moziban is elcsíphetik. Az időzítésről pedig csak annyit, hogy streaming-szolgáltató valószínűleg ezt az alkotást fogja a legintenzívebben tolni a jövő év elején tartott Oscarra.

n

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk