Egy tábla csokoládé

Indul a Kalória Express! 10 méteres csokoládévonatot építettek Floridában

Egy egyszerű modellvasút nem volt elég ünnepi az egyik floridai szálloda karácsonyi berendezéséhez. Az üdülőhelynek valami varázslatosabbra volt szüksége, így nem egy hagyományos, hanem egy tíz méter hosszú, csokoládéból készült vonatot építettek.


A Caribe Royale Orlando 2021-es ünnepi dekorációjának középpontjában egy lenyűgöző, csokoládéból készült, 10 méter hosszú vonat áll.

A hivatalosan Caribe Royale North Pole Expressnek nevezett modell az üdülőhely vezető cukrászának, Joshua Cain fejéből pattant ki. Az alkotását közvetlenül két 1800-as évekbeli gőzmozdony – a Central Pacific Railroad Jupiter és Virginia és a Truckee Railroad 12-es számú genovai vonata – ihlette.

Az ízletes ünnepi modell életre keltése rengeteg munkát igényelt. A cukrászmester elmondta, hogy ő és csapata két másik tagja több mint 1000 órát töltött a vonat elkészítésével. A jármű 1600 kiló, és mintegy 800 000 kakaóbabot használtak fel. Ami a tápértékét illeti, az üdülőhely becslése szerint jóval több mint négymillió kalória van a felhasznált csokoládéban.

A Caribe Royale North Pole Express méretei ugyan rendkívül impozánsak, de nem sikerült rekordot dönteniük. A Guinness World Records szerint a leghosszabb csokoládészobor címét egy Andrew Farrugia csokoládészobrász által 2012-ben készített 34 méter hosszú modell birtokolja.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk