Talán nem ismerős az arca, pedig nélküle nem létezne a borászat sem

Csodanők a borászatokban: konyhai varázsló

A Pannonhalmi borvidék üde színfoltja a pár éve megszületett Cseri Pincészet, amely szinte fénysebességgel hódította meg a borbárok kínálatát és a kiváló borokra szomjazók ízlelőbimbóit. A borászat családi vállalkozás, a palackokhoz apa és fia adja az arcát, pedig az édesanya nélkül összedőlne az egész. Cseri Eszterről a gyerekei mesélnek.Névjegy: Cseri Eszter

  • Munkahely: Cseri Pincészet, Pannonhalma
  • Szerepkör: kereskedelmi partnerek kapcsolattartója, vendéglátás, papírozás, anyagbeszerzés
  • Gyerekek: Cseri Auguszta és Cseri Barnabás
  • Hobbi: jóga és kertészkedés

Szuperképesség: a rohanó hétköznapokban a szinte üres hűtőből bármikor tud a négytagú családnak vacsorát varázsolni. A receptek mindig saját kreációk.

A legjobb barát

Családi portré

CSERI BARNABÁS: Családi döntés volt, hogy a borászat arcai apa és én lettünk, azonban anya munkája nélkül nem működne az egész. A borászat alapításakor még ő is rendszeresen járt ki a szőlőbe, erre ma már kevés ideje jut, a háttérmunkával foglalkozik. A ház körüli növényeket azonban ő gondozza, sokat és szívesen kertészkedik. Tulajdonképpen kikapcsolódás is neki ez a sokórás irodai munka után, ugyanúgy mint a főzés, vagy a kutyánkkal tett többórás séták.

Nagyon hasonlít a jellemünk, így könnyen megértjük egymást. Amikor Németországban lejárt a féléves szakmai gyakorlatom, felajánlottak nekem egy négyéves szerződést, teljes munkaidős borászként. Hívtam anyát, azt mondta, hogy maradjak, jó életem lesz ott, itthon megvár a borászat. Bármit hoz is az élet, tudom, hogy mindig mellettem áll majd.

CSERI AUGUSZTA: Nemcsak az édesanyámnak tekintem, hanem egy nagyon jó barátomnak, akivel bármit megoszthatok. Középiskola után Ausztriába mentem továbbtanulni, nemzetközi borkereskedelem szakra járok. Rettenetesen izgultam, hogy mi lesz, ha nem vesznek fel. A család is kijött velem a felvételi interjúra, anya egész úton nyugtatott, hogy minden rendben lesz. Mikor kijöttem a felvételiről, akkor láttam rajta, hogy jobban stresszel mint én, rosszul is lett… Tudom, hogy mindkettőnknek mindig a legjobbat akarja. Én inkább apa vérmérsékletét örököltem, így sokszor van összetűzésünk, de csak azt bánom, hogy lehet, nem mondjuk neki eleget, mennyire szeretjük.

Friss

Jótékonysági albumot ad ki az Arctic Monkeys

Kiadják lemezen is az egyik nagykoncertjüket, a teljes bevételét bajban levő gyerekek kapják.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk