Ebből az egyperces rövid filmből megtudhatjuk, mi az apaság lényege

Ebből az egyperces rövid filmből megtudhatjuk, mi az apaság lényege

Egyszerű, mégis szívbemarkoló rövidfilmet mutattak be arról, milyennek kéne lennie egy igazi apukának.


Az Apa című iráni alkotás, amelyet Mohamad Reza Kheradmandan rendezett, egy olyan oltalmazó férfiról szól, aki mindenáron megvédi a családját, legyen szó bármiről. A rendező szerint az apaság erejét nem szabad elfelejteni és lekicsinyíteni, ezt pedig igazán frappánsan szemléltette kisfilmjében.

Mégis hogyan? 

Egy rosszkor kiteregetett kabátot tépáz a hatalmas vihar, mellőle pedig az összes ruhát elrepíti a szél, de a hosszú kabát mindvégig kitart a szárítókötélen, miközben egyetlen egy csipeszbe kapaszkodva tartja meg esőtől áztatott „testét". De mint kiderül, nem csak maga miatt teszi. Sőt, kizárólag másokért: a családjáért.

Kheradmandan 2013-as alkotását egy személyes történet ihlette. Ugyanis amikor az édesanyja rákos volt, minden stressz és felelősség az édesapjára hárult. Életének ezt a periódusát sosem felejti el, és hálás neki.

„Sok áldozatot hozott, hogy átsegítse a családunkat ezen a nehéz időszakon"

mondta az Alateia lapnak.

A BARR Pictures Media által forgalmazott Apa című film számos díjat nyert, többek között elvihette a legjobb ötletért járó díjat a 30. Nemzetközi Rövidfilm-fesztiválon Teheránban.


A figyelmetekbe ajánljuk