cristiano ronaldo
Mindössze egy évre van attól, hogy beérje ebben Pelét egy másik dologban is, gólok terén viszont lehagyta már a brazil legendát.Cristiano Ronaldo jelenleg vezeti az olasz góllövő táblázatot, köszönhetően a tegnapi 4-1-es győzelemnek is, amikor többek között az ő két góljával verte a Juventus az Udinesét. Ez volt az Aranylabdás sztár 757. és 758. professzionális gólja, amivel előbb beérte, majd le is hagyta Pelét, aki karrierje során 757 gólig jutott. A jelenlegi rekord egyébként 759, amit a cseh Josef Bican tart, de valószínűleg csak meccsek kérdése, hogy Cristiano Ronaldo legyen a futballtörténelem legtöbb gólt szerző játékosa.

Na de ez nem minden. A portugál zseni ugyanis huszadik éve szerez minden évben gólt, az újabb rekordhoz pedig nem kell már sok neki. Mindössze még négy szezonra van szüksége a profik között hozzá. Jelenleg ugyanis Totti és Giggs tartja a rekordot 23 évvel, őket követi Cruyff, Di Stefano, Pelé, Sanchez 21 évvel, meg hamarosan Ibrahimovic, aki 20-nál tart jelenleg, de idén még nem talált be és nehezen elképzelhető, hogy nem fog.

De ami még ennél is impresszívebb, hogy a mostani zsinórban a kereken 15. szezonja, amikor 20-nál több gólt szerzett klubjában és a válogatottban összesen. Vagyis nagyjából másfél évtizede már, hogy Ronaldo folyamatosan a világfutball szűkebb elitjéhez tartozik folyamatosan a teljesítménye alapján. Februárban lesz 36 éves, de továbbra is újabb rekordokat döntöget és állít fel és továbbra is a csúcson van, ami labdarúgóktól egészen szokatlan.

A figyelmetekbe ajánljuk