
Az őszi szezon egyik legnépszerűbb alapanyaga a sütőtök, amit nemcsak krémleveshez vagy süteményhez, hanem palacsintához is érdemes kipróbálni. Ez a változat egyszerre puha, illatos és enyhén diós ízű, így tökéletes reggeli lehet egy hűvös novemberi napon &ndash…

A palacsinta – mindenféle formában, mindenféle alapanyagból – évezredek óta kedvelt étel a világ minden táján. Van, ahol csupán desszert, de az sem ritka, ha főételként tekintenek rá. De vajon melyik a legkülönlegesebb palacsintaféle a világon? Mutatjuk!
március 11., 2025 ● Hamu és Gyémánt
5 palacsintaféle a világ minden tájáról, ha a lekvároson…
Hamu és Gyémánt

Amikor megosztó magyar fogásokra gondolunk, valószínűleg legelőször a pacal, a sült vér vagy épp a szalontüdő jut eszünkbe – ezeket azonban a világ számos országában fogyasztják. Létezik viszont két olyan hazai különlegesség, amit ebben a formában sehol máshol nem találunk meg.

A kaiserschmarrn az osztrák konyha egyik alapvető fogása, szó szerinti fordításában a császár ételét jelenti. Az idehaza császármozsára keresztelt fogást fogyaszthatjuk főételként és desszertként is egyaránt, a sütés folyamata pedig kifejezetten egyszerű.
november 29., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Tradicionális kaiserschmarrn – így készül az igazi osztrák…
Hamu és Gyémánt

A matchás palacsinta tökéletes választás azoknak, akik szeretik az izgalmas, különleges ízeket, és szívesen csempésznek egy kis csavart a jól ismert receptekbe. A zöld tea finomra őrölt pora, a matcha pedig nemcsak jellegzetes színt és ízt ad ennek a palacsintának, hanem tele van antioxidánsokkal…
október 23., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Apró csavar a megszokott receptben: matchás palacsinta
Hamu és Gyémánt

A felhőpalacsintának is emlegetett desszert gyakorlatilag a teljes ellentéte annak a palacsintának, amit hazánkban készítünk. Nem lapos, a szélei nem ropogósak, ahogy feltekerni sem kell. Ellenben remegős, habkönnyű és több centiméter magasra emelkedik a sütőpornak köszönhetően. Mutatjuk, hogy a…
október 14., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Így készül a japánok híres pihe-puha palacsintája
Hamu és Gyémánt

A külföldi turisták többnyire elégedettek a magyar konyhával – van azonban néhány recept, amelyekkel ki lehetne őket kergetni a világból.
március 09., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ezek a legrosszabb magyar ételek a külföldiek szerint
Hamu és Gyémánt

Aki életében már egyszer is sütött palacsintát, jól tudja, hogy ez a hazai körökben rendkívül népszerű – legtöbbször édes, de olykor sós – étel könnyedén kifoghat rajtunk. Mert amilyen egyszerűnek tűnik az elkészítése, valójában pont annyira összetett. Legjobb hozzávalója a rutin, de aki ezzel nem…
február 11., 2024 ● Hamu és Gyémánt
4 végzetes hiba, amit ne kövessünk el palacsintasütéskor!
Hamu és Gyémánt

Egy friss palacsinta bármikor feldobhatja a napunkat. Többféle módon készíthetjük és ízesíthetjük, sósan vagy édesen. Egy dologban azonban mindenki egyetért: minél puhább, annál jobb. Ezzel a hozzávalóval pedig garantáltan az lesz!
szeptember 26., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Ez a szokatlan hozzávaló teheti még puhábbá a palacsintánkat
Hamu és Gyémánt

Az elmúlt évben az air fryerek a háztartások kötelező – illetve menő – konyhai eszközévé váltak, hiszen rendkívül gyorsan és praktikusan készíthetjük el kedvenc ételeinket. Az internetet böngészve pedig újra és újra ámulatba eshetünk, hogy mennyi mindent lehetséges a légsütőben elkészíteni, a főtt…

Könnyed, magas fehérjetartalmú spenótos-tonhalas palacsinta, ami tökéletes választás lehet egy nehéz nap után.
január 31., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Megúszós vacsoraötlet: spenótos-tonhalas palacsinta
Hamu és Gyémánt
január 29., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Egy apró változtatás, és elkészíthetjük a világ legpuhább…
Hamu és Gyémánt
