
A házi tészta az olasz konyha egyik legnagyobb csodája: egyszerű alapanyagokból születik, mégis minden alkalommal felejthetetlen élményt nyújt. Az olasz nagymamák generációk óta készítik nap mint nap, így mára jól bevált praktikák sora öröklődött tovább. Íme 5 trükk, amellyel a saját konyhánkban is…
szeptember 28., 2025 ● Hamu és Gyémánt
5 trükk, amit az olasz nagymamáktól tudunk a házi tészta…
Hamu és Gyémánt

Bár Olaszország nagyvárosaiban a legtöbb vendéglátóhelyen beszélnek angolul, csak akkor mehetünk biztosra, ha megtanulunk néhány alapvető olasz kifejezést – a nyelven keresztül ráadásul sokkal könnyebben beleszokhatunk a helyi életérzésbe is. Ha étteremben járunk, ezzel az 5 egyszerű mondattal nem…
április 19., 2025 ● Hamu és Gyémánt
5 fontos olasz kifejezés, ha Rómában járva úgy rendelnél…
Hamu és Gyémánt

A carbonarát valószínűleg mindenki ismeri, akad azonban egy még egyszerűbb és könnyedebb hagyományos olasz tésztaétel, amihez csak néhány összetevőre van szükségünk – ráadásul vegetáriánus is. Mutatjuk a receptet!
április 13., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Az egyik legnépszerűbb olasz tésztaételhez csak őrölt…
Hamu és Gyémánt

Az olasz mezőgazdasági érdekvédelmi szervezet elnöke szerint az Európai Unió élelmiszeripari termékeire kivetett amerikai vámok „milliárd dolláros kárt” okoznának az ország exportjának, beleértve az olyan prémium termékeket, mint a pármai sonka vagy a prosecco.
március 08., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Jelentősen drágulhat a prosecco és a pármai sonka ára – ez…
Hamu és Gyémánt

Mediterrán ízvilágú egytálételre vágysz? Íme, az olasz konyha serpenyős rizses csirkéje, amiben a legjobb, hogy mindössze 10 perc előkészületet igényel, és kevesebb mint egy óra múlva már tálalhatjuk is.
február 08., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egyetlen serpenyőben elkészíthető ez az olasz rizses csirke…
Hamu és Gyémánt

Ha már kicsit ráuntál a kedvenc tésztádra, és valami újra vágysz, de mégis maradnál a hagyományos mediterrán ízvilágnál, most mutatunk 5, nálunk kevésbé ismert receptet, amit az olaszok rendszeresen elkészítenek.
február 03., 2025 ● Hamu és Gyémánt
5 autentikus olasz tésztaétel, amiről valószínűleg még nem…
Hamu és Gyémánt

A szóban forgó régió sokszor háttérbe szorul szomszédja, Toszkána miatt, ám ennek ellenére sokan az olasz konyha szívének és egyben gasztronómiai paradicsomnak tartják.
január 24., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Felejtsük el Rómát és Nápolyt: a szakértők szerint ez a…
Hamu és Gyémánt

A csirkemell az egyik legsokoldalúbb alapanyag: töltve, göngyölve, zöldségekkel, gyümölcsökkel, de gyakorlatilag bármivel jól passzol. Ha a főzés során szeretnénk az egyszerűségre törekedni, ám gazdag ízekre vágyunk, készítsük el ezt a toszkán receptet, amely omlós, lágy textúrája miatt garantáltan…
január 13., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Krémes és ellenállhatatlan: serpenyőben sült csirkemell…
Hamu és Gyémánt

Kerüljön rá akármilyen szósz, a spagetti időtlen idők óta az egyik légnépszerűbb tésztafajta, amit a világ minden pontján fogyasztanak. Az Express egyik cikkében azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy egészen idáig teljesen rosszul fogyasztottuk ezt a hosszúkás, vékony tésztát, ugyanis nem…

A gyümölcskenyérhez hasonló olasz panettone nélkül szinte elképzelhetetlen a karácsony a mediterrán országban. Bár elkészítése némi időt igényel, a végeredmény önmagáért beszél – mutatjuk a receptet!
december 19., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Panettone: az olaszok kedvenc sütije, ami nélkül nincs is…
Hamu és Gyémánt

Olaszország karácsonyi hagyományai régiónként eltérőek lehetnek, ám a legtöbb háztartásban nem maradhatnak el a különböző tésztaételek, ahogy a tenger gyümölcsei sem. Összegyűjtöttünk néhány fogást, amit akár otthon is könnyen elkészíthetünk, ha mediterrán falatokat fogyasztanánk a vacsoránál.
november 30., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ezt az 5 fogást szinte biztosan megtalálod az olaszok…
Hamu és Gyémánt

Az olasz régióban a helyiek között régóta nincs egyetértés a tészta eredetével kapcsolatban. A híres, mai napig népszerű legendáról több olasz költő is megemlékezett, a monda szerint a tortellini alakjához pedig még egy római istennőnek is köze van.
november 28., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Rejtély övezi az olaszok egyik legikonikusabb tésztáját…
Hamu és Gyémánt