
Gyorsan elkészíthető, kézműves, szuperegészséges vagy épp húsmentes. Számos vonzó hívószót alakítottunk már ki az ételek és alapanyagaik kapcsán, amelyekkel folyamatosan szembe találjuk magunkat a utcán sétálva vagy épp az internetet böngészve.

A Saga brit utazási társaság több mint ötezer étterem adatait elemezte 125 európai városban, azok Google-értékelései alapján. A vizsgálat azt figyelte, milyen gyakran szerepeltek az „autentikus” és „hagyományos” kifejezések a vendégek véleményeiben, és a vendéglátóhelyek átlagos pontszámait is…
november 12., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egy új tanulmány szerint Budapest Európa legjobb…
Hamu és Gyémánt

A kánikulában fontos odafigyelni arra, hogy milyen ételeket fogyasztunk, mivel bizonyos zöldségek és ételek ronthatják a közérzetünket és hozzájárulhatnak a dehidratációhoz. Íme néhány zöldség és élelmiszer, amit érdemes kerülni a nagy melegben!

Olaszország az ínyencek paradicsoma: a pizza és a pasta hazájában egészen biztosan nem maradunk majd finomságok nélkül. Most a The Times összeállítása alapján bemutatjuk az 5 legjobb olasz célpontot, ahová érdemes elutaznod, ha te is a gasztronómia szerelmese vagy.
március 21., 2024 ● Hamu és Gyémánt
5 olasz gasztro-célpont, ahol te is igazi gourmet lehetsz!
Hamu és Gyémánt

Tökéletes állagú és ízű krumplit szeretnél az ünnepi asztalra? Mutatunk hozzá egy nagyon egyszerű trükköt.
december 17., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Ebből a hétköznapi hozzávalóból már pár csepp is csodát…
Hamu és Gyémánt

Bár a vendéglátás szabályai nagyrészt íratlanok, elég könnyű megérteni őket: ha jó volt a felszolgálás, adjunk borravalót, de ami fontosabb, érdemes kerülni a bunkóskodást. Vannak azonban olyan apróságok is, amelyek nem tűnnek feltétlen nagy dolognak, de megnehezíti a felszolgálók munkáját.
november 13., 2023 ● Hamu és Gyémánt
5 pimaszság, amivel garantáltan felidegesíted a pultosodat
Hamu és Gyémánt

Nincs ember, aki legalább egyszer ne főzőtt volna túl egy adag tésztát. A precízebbek ilyenkor általában főznék még egyet, de ha nincs időnk újrakezdeni, vagy nem maradt tésztánk, van néhány módszer, amivel megmenthetjük a vacsorát.
augusztus 29., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Túlfőzted a tésztát? Ne aggódj, ezzel a trükkel…
Hamu és Gyémánt

A konyhákban sokszor generációról generációra jár tovább a tudás, aminek velejárója, hogy néhány régimódi módszer is továbböröklődik. Ilyen például a gyömbér feldolgozása is, amit régen előszeretettel hámoztak meg, de ma már köztudott, hogy semmi szükség rá.
augusztus 27., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Felesleges meghámoznod a gyömbért, elmondjuk, miért!
Hamu és Gyémánt

Mindannyian belefutottunk már a kellemetlen meglepetésbe, hogy a frissen vásárolt saláta a hűtőben megposhadt. Van viszont egy egyszerű trükk, amivel megakadályozható a saláta vizesedése.
augusztus 26., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Frissen tartanád a salátakeveréket? Ez a titka!
Hamu és Gyémánt

Grillezéseken, születésnapokon, bármilyen családi, baráti összejövetelen közkedvelt köret a krumplisaláta. A krumpli mellett a majonézt vesszük a másik fő összetevőnek, de mi lenne, ha mondanánk öt másik alapanyagot, amely ugyanúgy, vagy még jobban is passzol a burgonyához?
augusztus 25., 2023 ● Hamu és Gyémánt
5 hozzávaló a krumplisalátához, ami jobb, mint a majónéz
Hamu és Gyémánt

Ha eddig azt gondoltuk, hogy csak tavasszal vethetünk zöldségmagokat, érdemes újragondolni. Ráadásul a változékony időjárás miatt sem kell aggódni.
augusztus 21., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Nem késtél el: 5 zöldség, amit még a nyár végén is…
Hamu és Gyémánt
