
A libamáj a világ egyik legkülönlegesebb csemegéje, amely egyszerre jelképezi a gasztronómiai fényűzést és a hagyomány tiszteletét. Bár ma elsősorban Franciaországhoz és Magyarországhoz kötjük, története messzebbre, egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, annak ellenére, hogy a hungarikumok közé…

Kétségtelen, hogy Olaszország minden érzéknek igazi élvezetet nyújt, ez pedig különösen igaz az ízlelésre. Az olasz ételek szinte a világ minden tájára eljutottak már, de semmi sem hasonlítható ahhoz az élményhez, amikor a klasszikus olasz recepteket az eredeti helyükön kóstolhatjuk meg. Sokkal…

A szigorú diétát és tudatos étrendet követők pontosan tudják, milyen figyelmességet és kitartást kíván, ha az egészséges életmód vagy súlyfeleslegtől való megszabadulás a cél. Az interneten ezer meg egy tipp és trükk kering a fogyókúráról, lassan az ember már nem is tudja, mely trendeket figyelje.

Egy hosszú és viszonylag hideg telet követően végre beköszöntött az igazi tavasz, így végre annyi időt tölthetünk a szabadban, amennyit csak akarunk; hiszen legyen szó túrázásról, utazásról, teraszozásról, a szabad ég alatt bármelyik elfoglaltsággal garantált a kikapcsolódás. Ráadásul az egyik…
április 25., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Itt a szezon: 7 tipp, hogy tökéletes legyen az év első…
Hamu és Gyémánt

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy kiadós családi ebéd után ott találtuk magunkat a konyhában a maradékokkal, és azon gondolkodtunk: vajon be lehet-e tenni a még forró ételt a hűtőbe, vagy inkább várjunk vele? Egyesek szerint ez elősegítheti a baktériumok elszaporodását, mások azonban épp azt…

Pár hozzávalóval és néhány perc alatt egy igazán egyszerű, de nagyszerű ropogtatnivalót dobhatunk össze. Íme a sült rebarbara, ha valami igazán különlegeset próbálnánk ki a tavasz beköszöntével.
március 23., 2025 ● Bódy Kolos
Hamarosan itt a szezon: így készül a legfinomabb édes sült…
Bódy Kolos

A tradicionális dél-ázsiai fogás lényegében egy rizses egytálétel, melyet húsos és vegetáriánus formában egyaránt fogyasztanak. Az elsődleges hozzávalója a basmati rizs, a különleges ízvilága pedig az olyan fűszerek sokaságának köszönhető, mint a menta, a koriander, a kurkuma vagy a garam masala.
február 06., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Így készül a legfinomabb rizses egytálétel, az indiai…
Hamu és Gyémánt

A friss paradicsom íze sokaknak a nyárhoz kötődik, de nem kell várnunk a következő szezonig, hogy élvezhessük. A szárított paradicsom remek lehetőség erre, ráadásul könnyen elkészíthetjük otthon, és felhasználhatjuk különböző ételekben, mint saláták, tészták vagy mártogatósok.
november 24., 2024 ● Hamu és Gyémánt
A nyár íze télen is: így készíts szárított paradicsomot!
Hamu és Gyémánt

A D-vitamin segít az immunrendszer erősítésében, támogatja a csontok és az izmok egészségét, valamint hozzájárul a hangulatunk javításához is. Az alábbiakban bemutatunk hét olyan D-vitaminban gazdag ételt, amelyeket érdemes rendszeresen fogyasztanunk ebben az időszakban, hogy támogassuk…
november 07., 2024 ● Hamu és Gyémánt
7 D-vitaminban gazdag étel, amit ősszel rendszeresen…
Hamu és Gyémánt

Séfként dolgozott Michelin-csillagos étteremben, tartott pop-up vacsorákat, tervezett ehető bútort, számtalan további projektje pedig a gasztronómia határvidékeire vezette. Az elmúlt időszakban azonban Hollywoodé a főszerep: Hegedűs Zoé olyan szuperprodukciókban dolgozott food stylistként és food…
november 06., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Az Arrakis gyümölcsétől a vegán osztrigáig – Hegedűs Zoé…
Hamu és Gyémánt

Egy karakteres szósszal csodákra vagyunk képesek a konyhában. Ez hatványozottan igaz a zsüre, aminek kifejezetten egyszerű az elkészítése, íze viszont egyetlen másik mártáséhoz sem fogható. Mutatjuk a receptet!

Szlavónia gasztronómiája rendkívül gazdag és sokszínű. Mélyen gyökerezik a helyi hagyományokban, és jelentős hatással volt rá a magyar, szerb és osztrák konyha. Horvátország keleti régiója híres a kiadós ételeiről, melyeket gyakran erős fűszerezés, szaftos húsok és helyben termesztett alapanyagok…
október 09., 2024 ● Kovács Rebeka
Csíptetett ponty és kamillapálinka: felfedeztük Szlavónia…
Kovács Rebeka