
Vannak, akik szerint a csirkemell kifejezetten unalmas alapanyag: könnyen kiszárad és rágóssá válik, ezért sokan inkább az omlósabb combot választják helyette. Pedig egy jól elkészített, igazán szaftos csirkemell minden vacsorát garantáltan feldob – ehhez viszont szükségünk lesz egy apró trükkre.
augusztus 25., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ezzel a módszerrel garantáltan tökéletes lesz a csirkemell
Hamu és Gyémánt

Egy ismeretlen személy több mint tíz éve 40 baromfit hagyott ott a Spanyolország keleti részén fekvő Torrevieja városában, azóta pedig elképesztően megnőtt a madarak állománya. Napjainkban mintegy 700 példányt számoltak a szárnyasokból, amelyek jelentősen megnehezíti a városban élők életét, mivel…
augusztus 25., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Több száz csirke lepte el ezt a gyönyörű spanyol várost
Hamu és Gyémánt

Azt gondolnánk, hogy a barbecue.-s csirke elkészítése nem is olyan nehéz feladat, pedig néha még a legjobbakkal is előfordul, hogy sütés közben elkövetnek néhány hibát. Mint sok más étel esetében, úgy ennél is létezik pár alapvető szabály, melyeket érdemes betartani, ha tökéletes ízélményt…
július 26., 2025 ● Hamu és Gyémánt
5 kötelező lépés, ha tökéletes barbecue-s csirkét készítenél
Hamu és Gyémánt

Ha nincs sok időnk főzni, de valami igazán finom különlegességre vágyunk, az édes-sós teriyaki csirke tökéletes választás lehet egy otthoni vacsorához. Gyorsan elkészül és gazdag ízvilágot kínál, köszönhetően a házi szósznak, amely friss gyömbérrel, fokhagymával, szójaszósszal és barna ecettel…
május 10., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Mindössze 15 perc alatt összedobhatjuk ezt a kiváló…
Hamu és Gyémánt

A piri-piri csirke az egyik legnépszerűbb portugál étel, ami különleges neve ellenére valójában rendkívül egyszerű fogás, így bármikor elkészíthető otthon is. Ha szereted a pikáns, csípős ételeket, a piri-piri szósszal meglocsolt vajon sült csirkét garantáltan imádni fogod.
március 30., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Az autentikus portugál csirkét csak imádni lehet – így…
Hamu és Gyémánt

A csirke és a rizs önmagában nem számít túl izgalmas alapanyagnak, ám a kettőt kombinálva pillanatok alatt laktató és fehérjedús fogás készíthető. Ha nincs kedved túl sok időt a konyhában tölteni, de mégis főtt ételre vágysz, próbáld ki el ezt a népszerű spanyol receptet, ami garantáltan a…
február 09., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Íme, a pikáns rizses egytálétel, a spanyolok népszerű…
Hamu és Gyémánt

Mediterrán ízvilágú egytálételre vágysz? Íme, az olasz konyha serpenyős rizses csirkéje, amiben a legjobb, hogy mindössze 10 perc előkészületet igényel, és kevesebb mint egy óra múlva már tálalhatjuk is.
február 08., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egyetlen serpenyőben elkészíthető ez az olasz rizses csirke…
Hamu és Gyémánt

Ha egy sűrű nap végén nincs kedvünk órákat a konyhában robotolni, érdemes kipróbálni a négy összetevős, különleges keleti fűszerezésű csirkecomb receptjét. Készíthetjük brokkolival, karfiollal vagy bármilyen zöldséggel, amit a kamrában találunk, a végeredmény fantasztikus lesz.
október 17., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Egészséges, egyszerű és mennyei: így készül a zaatar…
Hamu és Gyémánt

A nagy hőségben sokszor nehéz eldönteni, hogy mit is főzzünk, hiszen nem szeretnénk, hogy a konyhánk még jobban felforrósodjon, ráadásul ebben az időben nem is vágyunk olyan ételekre, amik elnehezítik a gyomrot. Épp ezért lehet tökéletes választás az uborkás csirkemellsaláta, amely nemcsak diétás…

Az emberek gyakran elpirulunk hirtelen hangulatváltozás esetén. A biológusok régóta tisztában vannak azzal, hogy az állatvilágban is előfordul a jelenség – egy új tanulmány szerint a házi tyúk is hajlamos az elvörösödésre.
május 02., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ha túlcsordul bennük az érzelem, a házi tyúkok elpirulnak
Hamu és Gyémánt

A Londontól 58 kilométerre található Aylesburyben találtak rá kutatók arra a csirkétől származó tojásra, amelyről kiderült, hogy a Kr. u. 4. századból maradt hátra az utókornak. A felfedezés önmagában elég meglepő, a tudósokat azonban sokkal jobban ledöbbentette, hogy mit találtak a tojás…
február 15., 2024 ● Hamu és Gyémánt
1700 éves tojást találtak a tudósok, meglepte őket, amit…
Hamu és Gyémánt
