Chris Evans újra Fáklya lesz a Doctor Strange 2-ben

A Fantasztikus négyes és az Ezüst utazó után visszatér egykori, nem túl sikeres szuperhősszerepéhez. Na de mit is jelent ez a Marvel-univerzumban?


A Végjáték végén Chris Evans letette hosszú évek után Amerika Kapitány pajzsát, sokáig pedig nem is igazán akart hallani a visszatérésről. Nemrég viszont felröppentek a hírek, hogy a stúdió már tárgyal vele kisebb cameo szerepekre további Marvel-filmekben.

Most úgy tűnik, hogy az egyik ilyen jelenése a Doctor Strange folytatásában lesz, viszont nem Amerika Kapitányként. Egy forrás szerint, amelyik azt is előre megsúgta, hogy Hadigép szerepelni fog a The Falcon and the Winter Soldierben, Evans régi Fantasztikus négyesbeli szerepét játssza majd el újra, vagyis Fáklyaként láthatjuk majd újra. Sőt Jessica Albával is tárgyalnak, hogy ő is visszatérjen. Emellett a színész szerette volna eljátszani Amerika Kapitány gonosz verzióját is egy másik univerzumból.

Na de mit keres a Fox-féle Fantasztikus négyes a Marvel Cinematic Universe-ben? A Marvel a WandaVisionnel szép lassan elkezdett építeni egy újabb átívelő szálat. Skarlát Boszorkány a valóságot manipulálja benne, ami vélhetően igen komoly károkkal fog járni később. A legutóbbi epizódban például – és innen ne olvasd tovább ezt a bekezdést, ha nem láttad még – visszahozta halott bátyját, Higanyszálat, de nem Aaron Taylor-Johnson játszotta, hanem az X-Men-filmekbeli verziója, Evan Peters.

Az ehhez hasonló átjárásokhoz hamar hozzá kell szoknunk, mivel a 20th Century Fox felvásárlásával sokkal gyakoribbak lesznek ezek az MCU-ban. A cél, hogy idővel a mutánsok és a Fantasztikus négyes is megérkezzen a nagy közös mozgóképes univerzumba, először viszont picit összekutyulódnak a valóságok. Ennek további jelei, hogy a tervek szerint a korábbi Pókemberek is jelenésüket teszik majd az újban, pár másik franchise-ból származó gonosszal együtt.

Azt már tudjuk, hogy Skarlát Boszorkány is benne lesz a Doctor Strange in the Multiverse of Madnessben, szóval ott egy fokkal tisztábban fogunk majd látni ezt az egészet illetően. De beszédes, hogy a következő Hangya főgonosza is kárt tud tenni a valóság szövetében. Várhatóan a következő nagy Bosszúállók-dzsemori a képregények Secret Wars sztoriszálát fogja alapul venni, vélhetően az újabb verziót, amiben a Marvel-univerzum sok másik párhuzamos univerzummal együtt összeomlik egy nagy, Battleworld nevű világgá.

Ez pedig kiváló alkalmat biztosít majd az idő közben nagyobbra nőtt Disney-nek, hogy a Foxtól visszaszerzett hőseit integrálja a többi közé. Először összeomlik majd az eddig ismert univerzum, hogy egy új jöhessen létre, amiben akár több verziója is előfordulhat egy karakternek.

(Forrás: Express)


A figyelmetekbe ajánljuk