Több országból bevonásával végzett kutatás szerint, aki rendszeresebben csípőset eszik, az átlagban tovább is él.Összesen 570 ezer embert részvételével, három különböző kontinensről származó emberek étkezési szokásaikat vizsgálták kutatók – az országok között volt az Egyesült Államok, Irán,, Kína és Olaszország is – és egészen váratlan megállapításra jutottak. Azok a mintaalanyok, akik valamilyen formában rendszeresen csípőspaprikát ettek, 25%-kal kevésbé produkáltak szív- és érrendszeri problémákat, rákos megbetegedéseket és egyéb potenciálisan halálos betegséget.

A kutatók leszögezték, hogy egyelőre még előttük is rejtély, mi lehet a konkrét kapcsolat a kettő között. Éppen ezért biztosan nem is tudják állítani, hogy a rendszeres chilifogyasztás biztosan növeli az élettartamunkat, de az eredmény alapján mégis valami okból egészségesebb életet élnek a rendszeresebb fogyasztók – írja a Boing Boing.

Friss

Hattyúk fagytak a tóra a nagy hidegben

A jég fogságába esett két hattyú a romániai Vaslui megyében található Barlád településnél lévő Prodana nevű tavon vasárnap. A hőmérséklet olyan hirtelen hűlt le, hogy a víz egyik pillanatról a másikra jégbörtönné változott.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk