giorgio chiellini és leonardo bonucci

Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci

Az EB-n senki se tudott elmenni Bonucci és Chiellini mellett

Szó szerint, ráadásul a két legenda lövéshez vezető hiba nélkül hozták le a tornát.


Az EB-döntő volt Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini 326. meccse egymás partnereként a védelem tengelyében klub- és válogatottmeccseket is számolva, amióta pedig Mancini a szövetségi kapitány, még egyetlen meccset sem vesztett az olasz válogatott mindkettejükkel a kezdőben (10 győzelem, 6 döntetlen). Előbbi pedig 2000 óta első olasz játékosként elnyerte a meccs embere címet egy EB-döntőn.


A duó egyik tagja, Chiellini egyszer már viccelt azzal, hogy jobban ismeri partnerét a pályán, mint a feleségét, de a tornájukat elnézve nem is biztos, hogy vicc az. Ugyanis az egész EB-n senki se tudta egyikőjük mellett egyszer sem elvinni a labdát, továbbá lehozták mindketten a tornát egyetlen olyan hiba nélkül, ami lövéshez vezetett.

Mindkettőjüknek ez volt a második EB-döntőjük Chiellini a 2012-es tornán viszont megsérült a 21. percben. Most, 9 évvel később a pályán volt az utolsó percig és végül magasba emelhette a trófát. Ami pedig Bonuccit illeti, senki nem kísérelt meg nála több hosszú passzt sem a döntőben, se az egész tornán. Ebből is kitűnik, hogy a támadások építésében milyen fontos szerepe volt Jorginho mellett.


A figyelmetekbe ajánljuk