Kevesen tudják, de a Nobel-díjas fizikus, Albert Einstein és a némafilmek sztárja, Charlie Chaplin baráti viszonyt ápoltak.


1931-ben, a Nagyvárosi fények Los Angeles-i premierjére Chaplin díszvendégül hívta meg Einsteint, amit a fizikus el is fogadott. Állítólag örömmel, hiszen ő volt az egyetlen ember, akit Einstein meg akart ismerni Hollywoodból. Később barátok is lettek és gyakran látogatták meg egymást.

A találkozását most nyáron még a Nobel Bizottság hivatalos Instagram-oldala is felelevenítette, mellé pedig kettejük állítólagos párbeszédjét is megosztották. A legendás szóváltás (állítólag) a következő volt:

Einstein:

„Amit legjobban csodálok az ön művészetében, az az egyetemesség. Egyetlen szót sem mond, mégis a világ megérti önt."


Chaplin:

„Igaz. De az ön dicsősége még nagyobb. Az egész világ csodálja, annak ellenére, hogy nem értenek semmit abból, amit mond."

Ugyanakkor érdemes fenntartással kezelni az idézett frappáns sorokat. Számos verzió megjelent már évtizedekkel ezelőtt is, elvileg ezt Einstein fia állította, hogy így történt. Az biztos, hogy a jó kapcsolat még hosszú ideig megmaradt kettőjük között.

Friss

MIT

Olyan arcmaszkot terveznek, ami elpusztítja a koronavírust

A hagyományos arcmaszkok ugyan hatékonynak bizonyultak a koronavírus terjedésének mérséklésében és csökkentik a fertőzés kockázatát, azonban nem nyújt száz százalékos védelmet. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói azonban egy lépéssel többet szeretne: olyan maszkot, ami inaktiválja a vírusokat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk