Egészen szokatlan helyről csapol sört a Boston Dynamics robotkutyája

Egészen szokatlan helyről csapol sört a Boston Dynamics robotkutyája

A technológia milliók számára nyújthat megoldást.

Úgy tűnik ez a hét a furcsábbnál furcsább robotkutyákról szól. Csupán tegnap írtunk a több tucat kínai robotkutyákról, akik a Csillagok háborúja zenéjére mozdulnak egyszerre; ma pedig egy fokkal kedvesebb amerikai társa következik, a Boston Dynamics híres robotja.

Érdemes leszögezni, hogy általában a Boston Dynamics vállalata élen jár a forradalmi ötleteken alapuló, de legtöbbször mégis teljesen fölöslegesnek tűnő robotok gyártásában. Emlékezetes összefoglaló volt a munkásságukról az a 2020 végén bemutatott örömtánc, amit az eddig fejlesztett robotok mutattak be. A mostani „találmány" azonban nem hozzájuk köthető, ők csupán az alapanyagot adták.

A Spot névre elkeresztelt robotkutyáról már mi is írtunk részletesebben. Egyike azoknak a fejlesztéseknek, amik akár el is képzelhetők a hétköznapi emberek mellett. Főleg azzal a fejlesztéssel, amit a techvideókat készítő Michael Reeves alkotott meg.

Egy szokatlan, mégis teljesen logikus feladatra kezdte el betanítani a robotkutyát: sört pisilni az üres pohárba.

Reeves elég ügyesen programoz, ezért fogta magát és írt egy kódot, amivel betaníthatja Spotot az életmentő dologra. Emellett szerelt rá néhány új alkatrészt.

Ahogy láthatjuk, a program még közel sem tökéletes. Sajnos Spot még nagyon sokszor eltéveszti a célt, de ha képes lesz tűpontosan a mutatványra, biztosan megdobná a vásárlók számát.


A figyelmetekbe ajánljuk