A gyári munkálatokban nyújthat nagy segítséget a robotikában úttörő Boston Dynamics új fejlesztése.

Újabb robottal jelentkezett be a Boston Dynamics, ami most kivételesen hasznos feladatot is elláthat a jövőben. Ugyan a vállalat élen jár a forradalmi ötleteken alapuló robotok gyártásában, de mégis általában teljesen fölöslegesnek tűnő szerkezeteket alkotnak. Csináltak már kutyarobotot, ami ijesztően lelkesnek tűnik, de két keréken közlekedő, szinte mindenre képes robotot is megalkottak, ami lehetetlen formákat is képes felvenni. 2020 végén pedig sikerült egy boldogan táncoló masinát összerakniuk, ami közösen ropja a már említett robotokkal a The Contours Do You Love Me slágerére.

De úgy néz ki egy picit komolyabb vizekre eveztek, hiszen a mindennapi életben is hasznos, a raktárosok munkáját megkönnyítő robotot alkottak. A Boston Dynamics; a Strech névre keresztelt újdonság a szalagmunkánál segíthet a jövőben, hiszen egészen ügyesen képes a dobozokat helyezgetni.

A Strech fő eleme a nagy teherbírású kar, ami könnyedén képes a nehezebb tárgyakat is mozgatni. A robot a forgó törzse segítségével képes egy helyben is dolgozni. A videóban jól látható, hogy a szerkezet a munka előtt felméri a terepet, majd utána kezdi el a futószalagot a dobozok elé húzni.

A robotot kifejezetten gyári munkára tervezték, így a jövőben a vállalatok megvásárolhatják majd őket – arról még nincs információ, hogy mennyiért.


Friss

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy óriási fényes spirált figyeltek meg a Csendes-óceán felett

A jelenség még június 18-án jelent meg, az eseményről pedig több felvétel is készült.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk