Igazi grillhangulat – Liszkay cabernet franc és grillezett kacsamell
Hamu és Gyémánt

Igazi grillhangulat – Liszkay cabernet franc és grillezett kacsamell

Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.


Liszkay Mihály, a Hollandián át Kanadából hazatért magyar kalandor unokájáról nevezte el ezt a gyönyörű cabernet franc tételt; amely ennek megfelelően friss, lendületes és rendkívül sok vidámsággal teli. Az ország egyik legértékesebb szőlőterületéről szüretelt bor mind ízében, mint illatában kirobbanóan gyümölcsös aromákkal teli. De vajon mit illik enni egy ennyire kifinomult borhoz? Szerintünk leginkább grillezett kacsamellet.

Hozzávalók

  • 2 darab kacsamell;
  • 2 ujjnyi gyömbér;
  • 2 evőkanál sherry;
  • 2 evőkanál szójaszósz;
  • 1 kávéskanél cayenne-bors;
  • 2 teáskanál balzsamecet;
  • 2 evőkanál olívaolaj;
  • valamint só és bors ízlés szerint.
Első készítsük el a páclevet: reszeljük le a gyömbért, majd keverjük össze a sherryvel, szójaszósszal, cayenne-borssal, balzsamecettel és az olívaolajjal. Ha ezzel elkészültünk, vegyük magunk elé a kacsamellet, a bőrös oldalát írdaljuk be, sózzuk, borsozzuk, végül pedig dörzsöljük át a páclével. Ezt követően a hús mehet – legalább – egy éjszakára a hűtőbe.

Unsplash / Sebastian Coman Photography

Másnap kenjük meg a grilltálcát olajjal, majd az írdalt részével lefele helyezzük el benne a kacsát. Ezt az oldalt süssük 10 percig, majd fordítsuk meg, és úgy süssük még körülbelül 6 percig. Köretnek tálaljunk mellé valamilyen tavaszi salátát, poharunkba pedig töltsünk a 10-12 fokosra hűtött Liszkay cabernet franc-ból.

De mi az a VinCe Klub?

Egy közösség, ahol a bor és gasztronómia szerelmesei havidíjas rendszer keretében kedvező áron juthatnak termékekhez, szolgáltatásokhoz, exkluzív szórakoztató és edukatív tartalmakhoz, amelynek hátterét a VinCE szakmai csapata biztosítja. Ha szeretnél a klub tagja lenni, kattints az alábbi linkre.


A figyelmetekbe ajánljuk