Dűlőválogatás Furmint és kacsamáj – az elegáns nyári vacsora

Dűlőválogatás Furmint és kacsamáj – az elegáns nyári vacsora

Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.Tokaj kiemelt dűlőinek házasításaként napvilágot látott bor még mindig nagyon fiatal, telis-tele kirobbanó frissességgel. Ízében a klasszikus furmint aromatika jellemzi: vérnarancs, golden alma, körte találkozása a hordó vaníliájával, amelyet lecsengésben a kovás mineralitás kerekít tökéletesre.

De vajon mit illik enni egy ennyire elegáns tételhez? Például kacsamájat.

Zsírjában sült kacsamáj

Hozzávalók:

  • 1,5 kilogramm kacsaháj;
  • 1 kilogramm kacsamáj;
  • 2 deciliter alaplé;
  • valamint 8 gerezd fokhagyma.

A megtisztított kacsamájat tegyük jeges vízbe, közben pedig a hájat lassú tűzön kezdjük el kisütni. A májat a vízből kiemelve törölgessük le, helyezzük el egy edényben, majd öntsük le forró zsírral, végül pedig adjuk hozzá az alaplevet és a fokhagymákat is.

Ezt követően fedő alatt süssük 25 percig. A májat és a fokhagymákat vegyük ki – utóbbit tegyük félre –, a zsírt viszont továbbra is tartsuk a tűzön és süssük addig, amíg tiszta nem lesz. Ha elértük a megfelelő állagot, ismét öntsük vele nyakon a májat, végül pedig fedő alatt hagyjuk kihűlni.

Egy közösség, ahol a bor és gasztronómia szerelmesei havidíjas rendszer keretében kedvező áron juthatnak termékekhez, szolgáltatásokhoz, exkluzív szórakoztató és edukatív tartalmakhoz, amelynek hátterét a VinCE szakmai csapata biztosítja. Ha szeretnél a klub tagja lenni, kattints az alábbi linkre.

Cikkünk megjelenését a Royal Tokaji Borászat támogatta.

A figyelmetekbe ajánljuk