Kezdődik a nyári kaland: Frisecco Irsai Olivér és citromos sorbet
Hamu és Gyémánt

Kezdődik a nyári kaland: Frisecco Irsai Olivér és citromos sorbet

Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.Légies könnyedség, hamvas buborékokkal megbolondítva: a Frisecco már nevében is sejteti, mit is várhatunk a palacktól. Illatában és ízvilágában is felvonul a nyári kert minden érett gyümölcse: őszibarack és zöldalma egy csipetnyi szőlővirággal és fűszeres aromákkal megbolondítva. Mire a palack kiürül, addigra garantáltan a grillsütő is állni fog a kertben! Igazi nyárváró bor, melyhez tökéletesen illenek a gyümölcsfagylaltok, esetleg sorbet jellegű finomságok.

A citromos sorbet az egyik legegyszerűbben elkészíthető hűsítő édesség, ami tökéletesen fel tud dobni egy-egy napcirógatta délutánt. Hozzávalók tekintetében sem igényel sok mindent:

  • 5 deciliter vízre;
  • 300 gramm cukorra;
  • 1 csipet sóra;
  • 0,5 csokor citromfűre;
  • és 4 darab nagyobb citromra van szükségünk csak.

123rf

A cukrot és a vizet feltesszük főni. Mindeközben a citromfű tövéről leválasztunk 8-10 levelet, azokat kezünkkel kicsit megtörjük és hozzáadjuk a cukros elegyhez. Körülbelül 10 perc főzést követően levesszük a tűzről és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Ha ez megtörtént, a szirupból vegyük ki a citromfüveket, majd szorosan tekerjük fel őket és vágjuk őket apróra. A citromokat lereszeljük és kicsavarjuk a levüket, majd mindezt hozzá is adjuk a kihűlt cukorsziruphoz – a citromfüvet se hagyjuk ki.

Egy éjszakára mehet a hűtőbe, majd kézihabverő segítségével keverjük óvatosan fehéredésig, ezt követően ismét mehet a hűtőbe. A műveletet ismételjük még meg legalább kétszer – estére tökéletes állagú lesz a sorbet.

De mi az a VinCe Klub?

Egy közösség, ahol a bor és gasztronómia szerelmesei havidíjas rendszer keretében kedvező áron juthatnak termékekhez, szolgáltatásokhoz, exkluzív szórakoztató és edukatív tartalmakhoz, amelynek hátterét a VinCE szakmai csapata biztosítja. Ha szeretnél a klub tagja lenni, kattints az alábbi linkre.

A figyelmetekbe ajánljuk