90+ pontos borok a Jammertal Borbirtok kínálatában (X)

90+ pontos borok a Jammertal Borbirtok kínálatában (X)

A világ egyik legismertebb borkritikusa, Robert Parker által alapított The Wine Advocate értékelte a villányi Jammertal Borbirtok tételeit: a Cassiopeia CF*CIH 2015 és a Cassiopeia MCF*CAPH 2015 90, a Koh-I-Noor Cabernet Sauvignon 2017 92, a piacon még nem kapható Koh-I-Noor Merlot 2019 pedig 91 pontot kapott a januárban tartott „bormérésen”. A weboldal, bár tömören, mégis sokatmondóan fogalmaz a 90-95 pontos borokról: „Röviden, ezek fantasztikus borok.”


A nemzetközi borversenyen elért kiemelkedő eredményeiket követően a Jammertal tulajdonosai kíváncsiak voltak, hogyan vélekedik a róluk a borvilág talán legbefolyásosabb véleményvezére.

A Robert Parker Wine Advocate honlapján olvasható értékelés szerint a 90-95 pontos tételek

Kiemelkedően összetett és karakteres borok.

Magyarországról Robert Parker – a Jammertal Borbirtok fent említett 4 tételén kívül – mindezidáig összesen 3-3 vörösbort értékelt 90 és 92 pontra, valamint egyet 91 pontra.

Az RPWA szerinti a 90 pontos kategória egy nem vitatott elit. E pontszámok egyértelmű visszaigazolásai világszínvonalú munkájuknak és a villányi terroirban rejlő szinte korlátlan lehetőségeknek.

Az MCF*CAPH (ez merlot – cabernet franc házasítás) esetében az ízhatás finomságát és precizitását, a savgerincet és összességében a csodálatra méltó szerkezetet emeli ki, a Cassiopeia Franc ( CF*CIH ) pedig

gyönyörű textúrájú és nagyon elegáns.

A Jammertal Borbirtok által is kiemelkedőnek ítélt Koh-I-Noor Cabernet Sauvignon érzéki, bársonyos textúrájú, feszes a lecsengésében.

Kövesdi Zsófia főborász és Nagy Zsolt szőlészeti vezető

E szép szavak egy tudatos és kemény munka eredményeit méltatják. Annak a bizonyítékai, hogy a felkészültség tehetséggel párosítva Villányt a nemzetközi élvonalba emelheti. A borvidéknek az adottságai láthatóan megvannak, a képességeket hozzá fejlesztve valódi kinccsé válhat.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk