A Time magazin címlapjára nemrég egy tizenöt éves tudós került, őt választották meg ugyanis az év felfedező gyerekének. Gitanjali Rao tett valamit a szennyezett ivóvízkészletek, az opioid addikcó és a cyberbullying ellen is.


A Time magazin 2020-ban Az év gyerekének választotta Gitanjali Rao kolorádói diákot. Rao olyan technológiákat hozott létre, amelyek segítik a világot jobb hellyé változtatni. Gitanjali egyik eszköze például segít azonosítani az ólom mennyiségét az ivóvízben. Egy ugyancsak általa fejlesztett, Chrome kiegészítésként használható applikáció pedig segít detektálni a cyberbullyingot.

Rao 5000 jelölt közül nyerte el Az év gyereke címet. Egy Angelina Jolienak adott interjúban azt mondta,

„Nem úgy nézek ki, mint egy tipikus tudós. Amikor a televízióban látok egy tudóst, az általában egy idős, fehér férfi."

A Time 1927 óta jelöli meg Az év emberét, ám ez volt az első év, amikor létrejött Az év gyereke kategória. Ez azért is történhetett, mert a tavalyi évben Az év embere díjat Greta Thunberg 16 éves aktivista nyerte el – olvasható a Guardian hasábjain.

Friss

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A halász, akit lenyelt egy bálna, majd kiköpte

A halász, Michael Packard éppen búvárkodott, amikor a massachusettsi Provincetownnál 30-40 másodpercre a tengeri óriás szájába került.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk