Rekordösszeget fizettek egy McLaren F1-ért
Mike Maez, Gooding & Company

Rekordösszeget fizettek egy McLaren F1-ért

20 millió dollárért kelt el egy 1995-ös McLaren F1 a nemrégiben megendezett Monterey's Car Weeken.

A koronavírus-járvány a gazdaság legtöbb ágazatát rendkívül negatívan érintette, ám a szuperautók piacát egyáltalán nem rázta meg. A rajongók és az üzletemberek nagy figyelemmel kísérték a Monterey's Car Weeken megrendezett aukciót, ahol egyértelműen az 1995-ös, limitált darabszámban gyártott McLaren F1 volt a sztár. Az aukció előtt úgy gondolták, hogy az autó 15 millió dollár körüli áron fog elmenni, ám a licitálás után a végösszeg 20,47 millió dollárnál állt meg. Az F1-es típus esetében egyértelműen megdőlt az eddigi eladási rekord: a második helyen álló testvéréért 19,8 millió dollárt fizettek 2019-ben, míg a dobogó legalján lévő darabért 15,62 milliót pengettek ki 2017-ben - írja a RobbReport.

Érdemes beszélni egy kicsit a típusról: Az F1-et sokan az első szuperkocsiként tartják számon, és 1992-től 1998-ig mindössze 106 darab készült belőle, emiatt ezek az autók a világ legértékesebb 4 kerekűi közé tartoznak. Az F1 Creighton Brown festéssel készült, amelyet az elegáns, barnás belső tér ellensúlyoz. A szóban forgó 1995-ös darabot eredetileg egy japán gyűjtőnek adták el, a kocsi gyakorlatilag gyári állapotban maradt és mindössze 243 mérföldet tett meg eddig.

Mike Maez, Gooding & Company

David Gooding, a Gooding & Company aukciósház elnöke és alapítója így nyilatkozott:

Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy bemutathattuk ezt a kivételes McLaren F1-et, és ma este a piac megerősítette ennek a páratlan szuperautónak az értékét, amely az egyik leglegendásabb név az autózásban. Ez az eladás történelmi pillanat volt nemcsak a Gooding & Company számára, hanem a McLaren örökségének és az egész iparágnak is.
A figyelmetekbe ajánljuk