mclaren kék sportautó egy országúton száguld

Több száz darabos McLaren szuperautót dobott piacara a LEGO. A luxus és nagy teljesítményű ikonikus sportkocsik mása az eredetiekhez hasonlóan velejéig extrém, és a legmagasabb szintű szórakozást nyújtja a sportautók és motorsportok szerelmeseinek.


Az új LEGO® Technic™ McLaren Senna GTR az első olyan McLaren szuperautó, amelyet LEGO Technic kockák formájában hoztak létre, és úgy terveztek meg, hogy nagyszerű építési élményt nyújtson a 10 éves vagy annál idősebb korosztály számára.

A 830 darabból összerakható, 32 centiméter hosszú LEGO járműben megtalálhatók az eredeti funkciók és tervezési részletek, amelyek különlegessé teszik az autót. A V8-as motor mozgó dugattyúi, a felfelé nyíló ajtók, a modell gyönyörű aerodinamikai formája és semmihez sem fogható kék színe mindenkit lenyűgöz, akár kiviszik egy körre, vagy kiállítják az autót, miután az elkészült.

A 830 darabból összerakható, 32 centiméter hosszú LEGO járműben megtalálhatók az eredeti funkciók és tervezési részletek.

LEGO®

„Érdekes kihívás volt egy olyan autót újraépíteni LEGO Technic elemekből, mint a McLaren Senna GTR, amely a velejéig extrém. Ez a versenyautó egy autóhoz sem hasonlít, amelyen valaha dolgoztam. Van néhány különleges részlet rajta, például a forma és az elképesztő hátsó szárny, amelyek eltérő építési élményt nyújtanak. Csakúgy, mint a McLaren elképesztő mérnökei, mi is mindent megtettünk, hogy a végeredmény hű legyen a McLaren Senna GTR művészi kialakításához."

– mondta Uwe Wabra, a LEGO Technic vezető tervezője. Robert Melville, a McLaren Automotive vezető tervezője hozzátette: a McLaren Senna GTR tervezéséért felelős csapat szorosan együttműködött a LEGO Csoport tervezőivel, hogy megragadják a fantasztikus szuperautó extrém megjelenését, izgalmát és lényegét. Csakúgy, mint az igazi, a LEGO modell is tele van hihetetlen részletekkel, a hátsó légterelőtől a fentebb már említett részletekig.

A LEGO Technic McLaren Senna GTR a cég 2015-ben kezdődő, McLaren Automotive-val kötött hosszútávú együttműködésének negyedik modellje. Az autó 2021. január 1-től lesz elérhető a LEGO.com oldalon, a LEGO Store üzleteiben és más viszonteladóknál, illetve a McLaren szalonokban.

A figyelmetekbe ajánljuk