Több hónapnyi zárvatartást követően végre megnyitja a kapuit a Ludwig Múzeum. Elsőre az Időgéppel kezdhetünk!


Hivatalosan szeptemberben lesz a nyitás

Hivatalosan csak szeptemberben nyílik a múzeum, melynek első kiállítása a koronavírus-világjárvány rövid szünetében, rendkívüli körülmények között, a Ludwig gyűjteményéből rendezett új válogatás, mely az Időgép címet kapta – derül ki az MTI beszámolójából.

A közlemény szerint ezúttal olyan művek kerültek a válogatásba, amelyek a személyes, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé, s maguk a művek tekinthetők olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást.

További kiállításokra is számíthatunk

Az Időgép mellett, szeptember 4-től lesz látható az Art Collection Telekom gyűjteményből rendezett, Egyensúlyban című kiállítás, mely arra keresi a választ, hogy miként sikerülhet megtalálni és megtartani az egyensúlyt egy összetett, ellentmondásokkal teli és gyakran ellentétektől terhes valóságban. A szelekcióban többségében kelet-európai gyökerekkel rendelkező művészek alkotásai szerepelnek.

A BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve. című kiállítás október 10-től látogatható majd. Ez nagyrészt Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató tevékenységéhez köthető, és az úgynevezett Barabási-hálózatokat felhasználó kutatások elmúlt 20 évének bemutatása köré szerveződik.

Friss

Getty Images

Hősi katona maradványaira bukkantak, aki Vezúv kitörésekor sietett a katasztrófa helyszínére

Olasz régészek egy 2000 éve, a Vezúv kitörésekor elhunyt katona maradványait azonosították, akiről úgy gondolják, hogy részt vett az idősebb Plinius által vezetett mentésben.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk