Armageddon

Armageddon

A tudósok szerint az Armageddon sztorija a valóságban is megtörténhetne

Egy új kutatás szerint bizony működhetne az a módszer, amit a filmben is látni lehetett, ha egy 100 méter hosszú aszteroida haladna a Föld felé.


A tudományos konszenzus szerint amit az Armageddonban láttunk, az jó nagy hülyeség. Ezzel eddig valószínűleg senki sem szállt volna vitába. Senki se vár realisztikus dolgokat egy Michael Bay-filmtől. Arra ott vannak mások. Most viszont egy kutatás szerint a film sztorijának sarokköve bizony a valóságban is megtörténhetne. Eddig ugyanis azt gondolták, hogy ha egy Föld felé haladó aszteroidát felrobbantanánk, akkor a szétszóródó törmelék miatt csak nagyobb felületen tenne kárt a bolygónkban.

Több lefuttatott szimuláció alapján viszont úgy tűnik, hogy ez mégse így történne. Egy 100 méter hosszú aszteroida esetében ugyanis a törmelékek 99%-a teljesen elkerülné a Földet, szóval az Armageddon módszere működne, többé-kevésbé. A kevésbé része, hogy fél évvel előbb kellene felrobbantani, nem 2 héttel a várt becsapódás előtt, mint ahogy a filmben volt.

A tudománynak ugyanakkor egyelőre még nincs válasza arra a Ben Afflecket is foglalkoztató kérdésre, hogy egyszerűbb-e olajfúrókat kiképezni asztronautának egy ilyen küldetéshez, mint ausztronautákat megtanítani fúrni. Mindenképpen kutatást igényelne.

(Forrás: Slashfilm)


A figyelmetekbe ajánljuk