Sötét képet festettek a mozik jövőjéről a filmes szakemberek. Úgy vélik, ha jövő áprilisnál tovább tolják az új James Bond-film premierjét, az a filmszínházak „Armageddonját" jelentheti.


Ha végérvényesen nem is húzzák le a rólót, de a mozik jövője szempontjából sok múlhat azon, hogy 2021 áprilisában valóban bemutatják-e a James Bond: Nincs idő meghalni (No time to die) című filmet.

A koronavírus-járvány következtében elmaradó forgalomcsökkenés miatt a brit Cineworld és az amerikai Regal Cinemas például ideiglenesen már bezárta a mozijait, ám a karantén után kinyitott filmszínházak is nehéz helyzetbe kerültek a közönségfilm-premierek elhalasztása miatt.

A Warner Bros. megtehette, hogy bemutatja a Tenetet, annak ellenére, hogy tudták, nem fogja hozni a korábban remélt extra profitot. A Universal viszont nem engedhette meg magának, ezért elhalasztották a legújabb James Bond-franchise bemutatóját 2021. április elejére. Ha az időpontot ismét módosítják, az a mozik Armageddonját fogja jelenteni

– fogalmazott Charles McDonald publicista.

A brit Cineworld ideiglenesen már bezárta a mozijait

123RF

A filmforgalmazás már a járvány előtt is gondokkal küzdött, a Covid-19 csak olaj volt a tűzre. A streamingszolgáltatók megjelenése, a kulturális és ízlésbeli átalakulás a ContextUs cikke szerint már régóta szorongatta a szektort, nem mellesleg a járványhelyzet fellendítette az otthoni projektorok piacát. A mozikat a Marvel, a Csillagok háborúja, a Pixar, a fantasy és a családi animációs filmek, azaz a kasszasikerek tartják életben, ám többnyire most pont az ilyen filmek premierje csúszik a kevés néző miatt. Ellenben az látszik, hogy a megmaradt közönség olyan független filmekre is beül, amelyek egyébként nem tudnak labdába rúgni a szuperprodukciók mellett, valamint az olyan mozis események is népszerűek, ahol a filmvetítésen túl közönségtalálkozókat, pódiumbeszélgetéseket szerveznek filmes szakemberekkel.

Azoknak az országoknak a mozijai vannak nagyobb biztonságban, ahol önállóan is gyártanak filmeket, mert azok így kevesebb bevételtől esnek el. Ez persze még mindig nem fedezi a kasszasikerek utáni bevételeket, de a pandémiás időszakban jó alternatívát jelenthet az üzemeltetők számára a filmek online, vagy akár szabadtéri vetítése, ami itthon is jellemző volt a járvány első hulláma alatt.

Friss

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Íme, 3+1 ötlet a fokhagyma felhasználására

A fokhagyma antioxidánsokban és természetes antibiotikumokban gazdag egészséges zöldség. Hogyan használhatnánk fel minél sokrétűbben a hétköznapokban?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk