Az Apple már gyerekeknek is kínál podcasteket

A különböző műsorok konkrét jelzéssel is el lesznek látva, hogy hány éves gyerekeknek ajánlott a hallgatása.


A Common Sense Media nonprofit szervezet fő tevékenysége, hogy filmeket, sorozatokat, könyveket, appokat, játékokat és podcastokat vizsgál meg az alapján, hogy hány éves kortól ajánlott egy gyerek számára. Most az Apple összefogott velük, hogy platformján segítsenek neki megfelelő podcasteket találni, amik gyerekek számára is hallgathatók.

Mivel a koronavírus-járvány miatt a szülőknek gyakorlatilag egy perc nyugta se lehet a gyerekektől, tekintve, hogy iskola és programok hiányában egész nap velük kell foglalkozni, a cég úgy döntött, hogy megpróbál a legkisebbeknek is szórakozást nyújtani podcast-fronton.

Az Egyesült Államokban már elindult új funkció négy kategóriában ajánl nekünk tartalmat: történetmesélő narratív, rejtély és dráma, gyerekek által ajánlott és Common Sense Media kedvencek. A gyerekek általa ajánlott kategóriával gyorsan képet kaphatunk, mik azok a műsorok, amiket imádnak a gyerekek és jó értékelésekkel látnak el, míg az utolsón kategória a kínált tartalom krémje a szervezet által válogatva.

Emellett a megállapodás értelmében a szervezet ellát minden családi tartalmat pontos jelzéssel is, hogy hány éves kortól hány éves korig érdemes hallgatni. Továbbá fontos történelmi események emléknapjára a jövőben is válogatnak majd tematikus tippeket podcastekbe, ha azt szeretnénk, hogy a gyerekünk olyan neki való dolgot hallgasson, ami pont a témába vág.

(Forrás: Verge)


A figyelmetekbe ajánljuk