Anthony Bourdain

Anthony Bourdain

Anthony Bourdain dokumentumfilmjéhez klónozták a hangját

Van a filmben három idézet a legendás séftől, amit sose mondott hangosan, de mesterséges intelligencia révén lemásolták Bourdain hangját, mintha ő mondaná.


A Mister Rogersről szóló Won't You Be My Neighbor? című dokumentumfilm rendezőjének, Morgan Neville új filmje szintén egy ikonikus figura életéről szól. A Roadrunner című film Anthony Bourdainról szól, méghozzá több órányi hanganyagot felhasználva a elhunyt sztárséf meséli el nekünk az életét narrációként. Most Neville elárulta, hogy a filmben hallható három idézet Bourdaintől, amit valójában sosem mondott ki hangosan.

Felkerestek egy céget, hogy több órányi hangfelvételt felhasználva mesterséges intelligencia révén rekreálni tudják az elhunyt híresség hangját. Végül pedig felolvastatták és rögzítették a géppel a három írott idézetet. A rendező elismeri, hogy etikailag megkérdőjelezhető módszert alkalmaztak, még ha Bourdaintól is származnak az idézetek, amit a géppel kimondattak a nevében, ugyanakkor nem hajlandó elárulni, melyik jeleneteknél található a három kreált hanganyag.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk