Egyes telefonokról eltűnik a Youtube applikáció

Egyes telefonokról eltűnik a Youtube applikáció

A Google nemrég napvilágot látott bejelentéséből kiderült, hogy szeptember 27-től egyes androidos telefonokon olyan közkedvelt applikációk lesznek elérhetetlenek, mint például a Youtube vagy a Google Maps.


Az amerikai óriáscég, a Google bejelentése alapján azokat a mobilokat érinti az előbb említett probléma, amelyeken 2.3.7-es, vagy annál is régebbi Android operációs rendszer fut. Ez azt jelenti, hogy azokon a készülékeken, amelyeken a szóban forgó androidok futnak, nem lesz elérhető a Google Suit appok többsége, mint például a Youtube, a Gmail, a Play Store és a Google Fényképek.

A vállalat nem ad ki további frissítéseket ezekhez a rendszerekhez és a felhasználók nem fognak tudni szeptember 27 után belépni a Google fiókjaikba. Az applikációk egy ideig még ugyan működni fognak, de folyamatos hibaüzenetekre kell számítania azoknak, akik ilyen operációs rendszert használnak. Mielőtt azonban bárki riadtan a telefonjáért nyúl, mindenképp érdemes megjegyezni, hogy ezek a korlátozások csak azokra a mobilokra vonatkoznak, amelyeket 2011 előtt értékesítettek, szóval, ha a telefonod még nincs 10 éves, aggodalomra semmi ok.

A Google arra hivatkozott, hogy a 10 évnél öregebb telefonok egész egyszerűen nem felelnek meg a mai kor technológiai elvárásainak. Tömegével készülnek az újabb és újabb appok, amelyeket ezek a készülékek már nem tudnak kezelni és ez a probléma sok esetben kibervédelmi kockázatot okozhat.

A figyelmetekbe ajánljuk